Stöd för första generationens Nest Cam i Google Home på gång

Från sajten:
image

För de som har första generationens säkerhetskameror från Nest kommer här lite goda nyheter. Nu uppdateras de så de kan användas i Google Home-appen.

Den första generationen av säkerhetskameror under varumärket Nest kommer nu att successivt få stöd i appen Google Home. Google meddelar nu att användare, via Google Home Public Preview, kan fixa till det så att de äldre kamerorna flyttas från Nest-appen till Google Home. I samband med att en användare flyttar över sin kamera mellan apparna kommer också historiken att förändras. Det som spelats in tidigare ligger kvar i Nest-appen tills att det försvinner och nya händelser i Google Home-appen sparas i den.

I Google Home-appen kommer kameran att stöd för live feeds under “Favoriter” samt även det uppdaterade gränssnittet som möjliggör att snabbt byta mellan händelser och tidslinjevyer. Det ska också vara möjligt att inkludera den i rutiner samt få åtkomst via webbgränssnittet. Däremot kommer det inte att vara möjligt att dela med sig av en länk för att titta på en livestream vilket varit möjligt i Nest-appen. Fler funktioner kommer att adderas senare under året.

Skulle man som användare inte vara nöjd med sin kamera i Google Home kan man backa sitt val genom att lämna den publika förhandsversionen av appen. För att gå med i den publika förhandsversionen så görs detta under “Inställningar” i Google Home. Nästa kamera på tur att få stöd i Google Home ser ut att vara Nest Cam Outdoor.

Källa: 9To5Google