Stockholm är fortsatt bäst i Sverige på kebab

Från sajten:
image

Gänget på schysst käk har skickat ut YouGov-folket ut på turné för att fråga svenskarna om deras kebabvanor och staden som har godast kebab är återigen Stockholm.

En kebabrulle eller en kebabpizza kan vara ruskigt gott men beroende på vart i Sverige du beställer den så kan både innehåll och såser variera en hel del. Så vi kastar oss in i lite statistik för att se vad vi i Sverige tycker om kebab. Det absolut viktigaste med en kebab är enligt 80 procent av folket såsen och favoriten är vitlökskebabsåsen som ligger ohotad på första plats. Om vi hoppar ned ett par placeringar så verkar även bearnaisesås vara poppis att ha på kebab något som undertecknad aldrig har hört talas om. Den populäraste kebabrätten i Sverige är kebabtallrik med pommes som följs av kebabrulle och favorittopping är feferonin.

De flesta i landet tycker att kebab har blivit för dyrt och snittpriset för en kebab är 114 kronor och majoriteten tycker att ett pris runt 90 kronor är lagom. En effekt av det dyra priset har gjort att 7 av 10 barnfamiljer har lagat kebab hemma. Kebaben har även blivit jämställd och uppskattas lika mycket av kvinnor som män men enligt undersökningen blir kvinnor lite gladare än män när de tänker på kebab. Vill du spana in hela kebabrapporten kan du göra det här.

Källa: Schysstkäk

Galleri

Kebab :face_vomiting:

Kebab :heart:

4 gillningar

Gyros❤️

1 gillning

Kebab med mos nämns inte en enda gång i undersökningen. Skäms!
BTW så är Schysst käks olika varianter himla trevliga. Kyckling är nog den som går mest här hemma.

1 gillning

Kebab med mos var nytt för mig… Håller med om schysst käk! Riktigt bra :blush:

1 gillning

Vet att jag svär i kyrkan men jag är uppväxt med "landsortskebab" dvs. mer gyrosliknande kött, och tycker att kebab både i Stockholm (har bott där) och Malmö (bor där nu) är riktigt vidrigt.

Köttet är grått och slafsigt och såserna är fel.

Göteborg har bra kebab dock, och även många mindre städer. Gillar även kebab i tysk Döner-stil, men inte så vanligt i Sverige (även om kedjan German Döner Kebab finns i Malmö, helt ok!)

2 gillningar

En Lasa på Mossens i Gbg skojar man inte bort, speciellt inte @Marcus_Attefors :laughing: Det var ”go to”-stället när man hängde på Chalmers för en sisådär tjugo år sedan.

1 gillning