Stiga presenterar två nya kabelfria robotgräsklippare

Från sajten:
image

Stiga är nästa företag att presentera robotgräsklippare där begränsningskabel inte behövs. Företagets nya robotgräsklippare navigerar med hjälp av tekniken AGS.

Svenska företaget Stiga har presenterat två nya robotgräsklippare. Det som sticker ut med dessa är att de använder en teknik kallad AGS vilket innebär att användaren inte behöver gräva ner en begränsningskabel runt sin trädgård. Robotgräsklipparen navigerar med den patenterade tekniken AGS (Active Guidance System) vilket sägs vara effektivare än både GPS och RTK. Med AGS som använder sig av både en konstant GPS-signal och RTK håller sig robotgräsklipparen inom dess klippområde ner till endast 1-4 centimeters noggrannhet och det sker helt virtuellt. Som komplement till dessa tekniker används också 4G-teknik.

Robotgräsklipparna, beroende på modell kan klara av upp till 5000 kvadratmeter stora tomter. De klipper på ett slumpmässigt sätt vilket undviker risken för överklippning och via appen Stiga.Go kan alternativa klippriktningar och klippmönster väljas. De är utrustade med fyra till sex pivotknivar i stål, vilka roterar med upp till 2850 rpm.

De kabelfria robotgräsklipparna från Stiga ska vara tillgängliga i butik under våren 2023.

Källa: Stiga

1 gillning

Från sajten:
image

Nu har det kommit mer information om de nya kabelfria robotgräsklipparna från Stiga. Den nya generationen robotgräsklippare ska hjälpa oss till välmående gräsmattor.

Stiga lanserar Stiga A som är deras intelligenta och kabelfria robotgräsklippare. De är utrustade med ny teknik som innebär att de inte längre behöver begränsningskablar som grävs ner i trädgården. För navigeringen används en kombination av GPS och företagets patenterade Active Guidance System (AGS)-teknik som använder en stabil signal som motverkar oväntade signalbortfall.

Med den nya tekniken kan robotgräsklipparen planera sina klippcykler baserat på satellitsignalens styrka. Denna information används för att planera den mest effektiva vägen för klippning. Tack vara den stabila uppkopplingen klipps alla zoner tillförlitligt och regelbundet med minst 5 timmas mellanrum så gräset hinner ta upp fukt.

Robotgräsklipparna i Stiga A använder ePower-tekniken som maximerar batterilivslängden och energieffektiviteten. Detta innebär längre klippning mellan laddningarna.

Tack vare den inbyggda GPS:en skapas en virtuell klippgräns och förändringar i denna kan göras vid behov. Robotgräsklipparna hanteras via appen Stiga Go där det mesta kan hanteras som installation, schemaläggning, zonindelning, klippmönster, justering av klipphöjd, notifiering av hinder, stay-away-tider, kantklippning, och integrering av röstassistent på bara några klick.

Rekommenderat pris är:

  • Stiga A 1500 (upp till 1500 kvm) 33 495 kr
  • Stiga A 3000 (upp till 3000 kvm) 46 990 kr
  • Stiga A 5000 (upp till 5000 kvm) 62 490 kr

Källa: Pressmeddelande

Galleri