Steve Jobs Birkenstock auktionerades ut

Från sajten:
image

Saker som Steve Jobs ägt eller skrivit på tenderar att gå för en ordentlig slant.

Men att hans gamla slitna Birkenstock Arizona skulle klubbas för hela 218 750 dollar tillhör det mer extrema. En budgivare hostade upp pengarna och fick utöver Steves gamla trasiga sandaler en medföljande NFT.

Steve Jobs ska ha använt sandalerna på 70- och 80-talet när han startade Apple och på auktionssidan Julienslive där de nu gått för den hisnande summar går det att läsa:

Jobs brukade bära just detta par sandaler på 1970- och 1980-talen. Detta par Birkenstock-sandaler ägdes tidigare av Mark Sheff, fastighetsförvaltaren till Steve Jobs. I en artikel med Business Insider uppger Sheff att han förvärvade dessa Birkenstocks och andra föremål eftersom “han [Jobs] behöll väldigt få saker, fortsätter han,

Vi behöll några, delade några med landskapsarkitekter och vänner och tog med några till Goodwill. Samlingen vi slutade med är ganska slumpmässig.

Dessutom säger Sheff i en artikel med Vogue att Steve Jobs hade skapat sina egna sandaler på 1970-talet eftersom han var en eco-alternativ och New Age supporter.”

Julienslive.com

Galleri

Steve Jobs Birkenstock
Steve Jobs Birkenstock