Standarden Matter försenas till 2022

Från sajten:
image

Standarden för våra smarta hem, Matter, försenas till 20221. Detta meddelas idag av CSA, Connectivity Standards Alliance som står bakom Matter.

Idag publicerade Tobin Richardson (President & CEO, Connectivity Standard Alliance) ett längre blogginlägg där det framkommer att standarden Matter försenas. Främst är det situationen med Covid-19 som fortsätter att försvåra samarbetet mellan alla de inblandade företagen. Även framtagandet av Matter SDK (Software Development Kit) har drabbats av denna försening och väntas inte bli klart förrän första halvan av nästa år, 2022. Detta i sin tur innebär att vi får se produkter som stöder Matter först under andra halvan av 2022.

Matter

Från början var det tänkt att vi skulle kunna se produkter som stöder Matter redan i höst (bland annat Signify med Philips Hue och WiZ deklarerade detta tidigare i år). Huruvida detta blir av är nog mindre troligt med tanke på läget just nu och att man ännu inte är färdiga med sitt SDK.

Matter, för er som eventuellt har missat vad det innebär, är en gemensam standard för produkter som används i det smarta hemmet. Tanken med standarden är att produkter från olika tillverkare ska kunna fungera med varandra vilket förenklar för dels utveckling men också för konsumenterna som nu kan blanda produkter enklare efter eget tycke. I skrivande stund är det mer än 200 företag som ställer sig bakom initiativet med Matter vilket låter lovande och imponerar.

Nåja, ni vet vad de säger? Den som väntar på något gott…

Källa: CSA

20221? Ja då får vi vänta :grin:

3 gillningar

Stackars Rehn han tror väl snart han har Janne Josefsson efter sig med alla hans text granskningar. :joy::joy:

They tried so hard and got so far, but in the end it doesn’t even Matter

5 gillningar

Är matter något som kommer till typ homey också eller är det en ny hårdvara som krävs?

Från början var det tänkt att vi skulle kunna se produkter som stöder Matter redan i höstt

Men nu får vi alltså vänttta till 20221?

Förlåt @Micke_Rehn, vi tycker om dig ändå :grinning_face_with_smiling_eyes:

1 gillning

Tror att någon har BT-problem :smiley:

Var snälla mot @Micke_Rehn. Han är Bubblans egen luftrenare.

1 gillning

Det tråkiga när standarder försenas är att företagen ofta hinner komma på något ännu bättre, sätta sitt folk på det och sedan presentera den nya nya standarden än längre fram i tiden men samtidigt omintetgöra allt intresse och därmed efterfrågan på den första, fortfarande icke lanserade, standarden.

2 gillningar

Tackar ödmjukast här, ena ögat hade redan gått och lagt sig när nyheten dök upp igår kväll och det andra tårades av nyheten :slight_smile:

4 gillningar

Och nu är den ute i det fria :slight_smile: Matter Arrives Bringing A More Interoperable, Simple And Secure Internet Of Things to Life - CSA-IOT

1 gillning