Stage manager kommer till fler iPad än tidigare

Från sajten:
image

Med iOS 16 kommer en funktion som heter Stage Manager. Ett nytt sätt att växla mellan appar.

Stage Manager är Apples nya försök att få oss att växla mellan appar. Om det är till det bättre eller direkt sämre får stå för var och en. Det var först tänkt att det skulle komma till de senare iPad-modeller men nu nås vi av informationen av att Stage Manager kommer till fler iPad-modeller.

Det vi kommer få se är Stage Manager på iPads utan M1. I beta iPadOS 16.1 beta 3 som gått ut till utvecklare ser vi att det kommer komma till iPads utan M1.

Det ändras med den senaste iPadOS 16-utvecklarbetan, som precis släpptes. Nu fungerar Apple Stage Manager med ett antal äldre enheter: det kommer att fungera på 11-tums iPad Pro (första generationen och senare) och 12,9-tums iPad Pro (tredje generationen och senare). Specifikt kommer det att vara tillgänglig på 2018- och 2020-modellerna som använder A12X- och A12Z-chippen snarare än bara M1. Det finns dock en anmärkningsvärd saknad funktion för de äldre iPad Pro-modellerna – Stage Manager fungerar bara på iPads inbyggda skärm. Du kommer inte att kunna utöka din skärm till en extern bildskärm

Stage Manager kommer även till macOS Ventura. Ett försök från Apple att få de två operativsystemen att mer likna varandra.

Vi introducerade Stage Manager som ett helt nytt sätt att multitaska med överlappande fönster som kan ändra storlek på både iPad-skärmen och en separat extern skärm, med möjligheten att köra upp till åtta liveappar på skärmen samtidigt. Att leverera detta stöd för flera skärmar är endast möjligt med den fulla kraften hos M1-baserade iPads. Kunder med iPad Pro 3:e och 4:e generationen har uttryckt stort intresse för att kunna uppleva Stage Manager på sina iPads. Som svar har våra team arbetat hårt för att hitta ett sätt att leverera en enskärmsversion för dessa system, med stöd för upp till fyra liveappar på iPad-skärmen samtidigt.

Nu blir @Randomdude glad :smiley:

Sålde ju min iPad :rofl:

2 gillningar

När @Randomdude fick höra talas om is i magen kunde han inte bestämma sig för vilken form isen i hans mage skulle ha.

3 gillningar

Men det viktig me det var att man kunde köra med monitor, och de går ju inte ändå.

:see_no_evil::see_no_evil::see_no_evil::see_no_evil::heart:

Det verkar ju dock som Stage Manager är buggigare än någonsin i senaste betan.
Det är ju tur att man inte kör iPad. :nerd_face:

Jag kör ju stage manager, men går det på något vis göra så tabbarna på safari inte försvinner när man skrollar ?