Stadia har stött på patrull, igen …

Från sajten:
image

Goggle är på väg att bli stämda av spelare. Detta då de gått ut hårt med sin marknadsföring att spelen på Stadia ska gå att streama i 4K upplösning med 60FPS.

Googles Stadia platform har haft en ganska tuff start. Spelutbudet har inte varit så stort som användarna har önskat. Dessutom så saknar själva appen en ganska viktig funktion som Google borde vara mästare på.. ett sökbart spelbibliotek. Stadia fick ett uppsving av användare i samband med ett Cyberpunk 2077 bundle.

Destiny 2 som är en cross platform action shooter levererar 4K upplösning på flera andra format och detta har även Stadia lovat under en lång tid men gamers har nu fått nog av väntandet. En stämningsansökan mot Google lämnades in under oktober 2020 enligt ClassAction.org. I denna sägs det att Google överdrivit vad de faktiskt kan erbjuda när Stadia skulle släppas bara för att mjölka användare på pengar och få upp antalet kunder.

Enligt Google själva så har detta fel uppstått av dålig ledning och kommunikation. Något som verkar vara standard hos Google även om de försöker jobba bort problemet. Hårdvaran i Chromecast Ultra och hela kedjan från Google till spelarnas föredragna spelsätt. Den är egentligen bättre än vad PS4 och Xbox One som Google lovat inför Stadias lansering. Men just Destiny 2 har inte stöd för 4K på Stadia då Bungie som är spelets utvecklare inte skapat en 4K version utan lagt mer krut på att få spelet att flyta med högre FPS istället. I dagsläget är nu kan ungefär hälften av Stadias bibliotek av spel köra 4k60.

Om stämningsansökan går vidare kan detta betyda problem för alla Stadias supportrar och PRO kunder där ute. Då Google kanske helt enkelt drar ner alla spel till 1080p istället eller vem vet, de kanske lägger ner även detta projekt.

Källa: 9to5google

Sidenote

Några exempel på andra stämningar som gjorts i det stora landet i väst som fått världen och alla instruktionsböcker att se annorlunda ut.

  • En man i Los Angeles fick $74,000 + sjukvårds kostnaderna betald efter att han försökt stjäla navkapslar från en bil medans ägaren av bilen fortfarande satt i bilen och körde över mannens hand, av misstag…
  • En kvinna stämde en butik efter att ha snubblat över ett barn. Kvinnan fick $80,000 trots att det var hennes egen son det var hon hade snubblat på.
  • 1992 beställde en kvinna kaffe från McDonalds. Hon tog av locket på sin takeaway mugg för att hälla i socker och spiller ut kaffet i sitt knä. 6% av kroppen fick 3e gradens brännskador och Ville ha 20,000 dollar av McDonalds för skadan. Detta gick de inte med på så fallet togs till rätten och slutade med att tilldelades 2,7 miljoner dollar i skadestånd.
1 gillning