Spotifys VD ska investera 10 miljarder i europeiska bolag

Från sajten:
image

Daniel Ek har lagt löftet att investera 10,6 miljarder från egen ficka för att stötta europeiska teknikbolag under en period på 10 år.

Grundaren och VD:n för Spotify, Daniel Ek, vill se den europeiska marknaden växa och hoppas på fler Spotify, Klarna, Zalando och Adyen. Under en online-konferens tillsammans med teknikfestivalen Slush berättar han hur han vill hjälpa mindre bolag att växa ur krisen istället för att sälja av.

”Om jag hade lyssnat på alla i min närhet som gav rådet att sälja Spotify, hade vi inte varit där vi är i dag.”

Daniel vill tro på framtiden och planerar att investera 1 miljard euro de närmaste tio åren. Det vill säga 10,6 miljarder i dagens värde av sin privata förmögenhet på 35 miljarder kronor – från sina 8 procent ägande av Spotify. Spotifys värde har ökat med 93 procent på New York-börsen sedan årsskiftet och fortsätter att gasa sig ur coronakrisen istället för att dra i handbromsen.

Han har tidigare placerat pengar i europeiska bolag så som Kry där han äger 2,2 procent av det ledande nätläkarbolaget i Europa.

Via: Di Digital.

hmm är/var det inte så att spotify hade svårt att tjäna pengar?! Nu fick man ju en helt annan syn, eller är det ett sidoprojekt som går bra för Daniel? :hugs:

1 gillning