Spotify verkar ha ett hemligt avtal med Google

Från sajten:
image

I rättegången mellan Fortnite-skaparen Epic Games och Google så anklagas Spotify för att särbehandlas med fördelaktigt avtal.

Rättegången mellan Epic och Google handlar om appbutikers praxis med 30 procents avgifter på alla köp. Spotify var ett av företagen som tidigt gav stöd för Epic Games kamp mot Apples och Googles avgifter. Men förra året så anslöt Spotify till Googles “User Choice Billing” för Google Play. Ett program för utvalda utvecklare som minskar avgifterna till 26 procent. Samtidigt slutade Spotify att visa sitt tydliga stöd för Epic Games vilket känns lite märkligt. Det känns ännu märkligare att Spotify skulle bli nöjd med att avgifterna minskas med endast fyra procent.

Det här ifrågasätter nu Epic Games advokat under rättegången och vill att uppgifterna för avtalet avslöjas. Googles advokat tycker istället att avtalet med Spotify bör hållas hemligt för att inte skada pågående förhandlingar med parter som inte nämns. Domstolen ska överväga om detaljerna i Spotifys avtal bör avslöjas i den pågående rättegången.

Via: The Verge