Spotify poddsatsning är inte gratis

Från sajten:
image

Vi har fått se en ordentlig poddsatsning från Spotify senaste tiden och nu köper de amerikanskt bolag för 235 miljoner dollar

Det är distribution- och annonsbolaget Megaphone som jobbar med att ge poddar spridning och lönsamhet. Genom målgruppsstyrd annonsering från bolaget ska Spotify kunna anpassa reklaminslagen och se statistik om lyssnaren lyssnat på reklamen eller inte.

”Megaphone är en av världens mest innovativa annons- och publiceringsplattformar. Tillsammans kan vi hjälpa annonsörer och poddare att nå sin fulla potential”, skriver Spotify i ett pressmeddelande.

Spotifys poddsatsning är något av det dyraste i bolagets historia, bara att sluta avtal med Joe Rogan, Michelle Obama och Kim Kardashian har kostat öven en miljard kronor. Samtidigt som uppköpen av poddbolag som Anchor, Gimlet Media och The Ringer inte varit gratis heller.

Hur ser ni på Spotifys poddsatsning och lyssnar ni på poddar via Spotify i huvud taget?

Via: Di Digital.

Fredrik Strömberg summerar det bra.
bild

2 gillningar

Ja verkligen!

Vad betyder vc-fickor?

vc = Venture capital = riskkapital.

1 gillning

Kul att Spotify gråter så fort Apple gör något som “hindrar konkurrens” eller “förstör marknaden” när de själva ger artisterna sämre betalt än Apple :face_with_monocle:

1 gillning

Och när de själva förstör poddmarknaden med inlåsta poddar.

2 gillningar