Spotify lanserar Spotify HiFi

Från sajten:
image

Efter mycket nostalgi och självklapp på axeln fick vi som konsumenter den största nyheten på länge från Spotify – Hi-FI

Spotify höll i dag ett event där först Daniel Ek talade om historien Spotify gått igenom och hur många fler artister som blir lyssnade på i dag än innan. När Spotify nu har musik och Podcast så har de under 2020 nått 8 miljoner kreatörer på sin plattform.

Spotify citat

Spotify slog på storttrumman och drog in Billie Eilish, Bruce Springsteen och Barak Obama i sitt event för att visa på alla sina olika nya funktioner. Sist men inte minst spelade Justin Bieber.

Bruce Spotify

Spotify HiFi – Spotify låter oss snart streama ljudet i lossless, vilket är lika med 16bit / 44.1kHz – Premiumanvändare kommer senare under året kunna uppgradera så att de har möjlighet att lyssna på ljudet så som artisterna spelat in det.

Spotify Clips är Spotifys nya tilltag – små klipp som kommer låta kreatörerna att dela små klipp till sina följare. Spotify är inte först med det här men kanske är det Spotify som kommer få det här att fungerar. Om det här är en utmanare till Snapchat och Instagram återstår att se.

Att Spotify satsar på Podcaster och vill slå mynt på det hela var tydligt genom hela presentationen. Podcaster har vuxit avsevärt hos Spotify och för tillfället finns det 2 miljoner podcaster att streama hos Spotify. Spotify vill förändra hur marknaden ser ut för podcaster och lanserar framöver flera verktyg för podcaster.

Spotify Ad Insertion – efter att Spotify köpt företaget Megaphone så kommer Spotify nu i kombination med att de streamar Podcast istället för att ladda ner ge mer information till alla som annonserar via Spotify. Ad Insertion blir en del av Spotify Ad Studio.

Spotify Paid Podcaster – Spotify kommer att lansera en beta av Paid Podcaster i USA via Anchor där kreatörerna bakom Podcaster själva kan välja hur de vill ta betalt för sina podcaster på Spotifys plattform.

Anchor – Anchor är det mest använda verktyget för att göra Podcast på Spotify och Spotify lanserar nu möjligheten att använda musik från Spotify direkt i Anchor och Spotify står för Royaltybetalningen.

SoundBetter – en platform för att låta artister få kontakt med varandra för att köpa in varandras tjänster.

Canvas blir tillgängligt för alla artister på Spotify. Canvas är ett sätt för artister att ge lyssnaren en visuell hint om hur de tycker att musiken ska upplevas.

Spotify Ad Studio Podcast_Booking-Device 2021

 

1 gillning

De satsar på fel funktioner. Fortfarande inte stöd för kapitel (”chapter markers”) i poddar. Ser bara ut som de är ute efter att förstöra allt jag älskar med formatet podcast.

3 gillningar

Enig.

2 gillningar

Japp, Podcast gör sig bäst endast på Spotify i Spotifys värld.

Låt oss kalla dem spotcasts (spottar).

2 gillningar

Men HiFi är väl hyperintressant…? Om jag nu bara kunde lite mer om digitalt ljud…:grimacing:. Kan inte @Thor och @Esse leta upp någon riktig pedagogisk expert(om ni inte själva svarar upp mot den beskrivningen, vilket ni såklart gör inom nästan alla frågor…:grin:) på digitalt ljud och köra en podd? Hur det fungerar, olika format, vilka saker som fungerar med vad etc.

För de flesta gör det ingen skillnad alls mer än i plånboken när de betalar för det dyrare abonnemanget.

Du kan prova Tidal redan i dag om du vill höra lossless.

Jo, lossless hos tidal har jag koll på och även själva lossless. Men kommer det fungera med AirPods Max? Finns det tekniska parametrar i överföringen till ljudkällan som påverkar ljud eller uppspelningsförmåga?

Men intressant även att jämföra Spotify och Apple Music:s olika “format” eller vad det heter även utan lossless. Vad betyder det för lyssnaren, för prylarna etc.

Upptäcker nu att senaste podden handlar om ljud…:heart_eyes:

Edit: Så himla bra avsnitt. Önskar att det skulle ha varit dubbelt så långt. Jag plockar upp min idé från ovan. Nu har ni kört en nördpodd om vad ljud är och hur man alstrar ljud. Kör då en podd om leveransen fram till hörluren av ljud. Typ, vad är skillnaden på 256 AAC och 320 Ogg Vorbis? är de likvärdiga? Spelar hårdvaran(hörlurar/högtalare etc) någon roll för hur de olika formaten presterar?

Har en svag känsla av att apple kommer släppa lossless till alla utan extra kostnad. De har så många ben att stå på att det inte kommer göra något negativt för deras modell att erbjuda lossless.

1 gillning

Satt med samma tanke, fast inte gratis. Apple brukar ju inte gå för gratis. När jag skriver det så kommer jag att tänka på alla deras erbjudanden på olika tjänster…:roll_eyes: Så teckna AM så får du losseless fritt i ett år?

1 gillning

Har extremt svårt att tro att Apple kommer att släppa lossless på AM. Dom har ju alltid varit noga med DRM.

Rogue Amoeba | Audio Hijack: Record Any Audio on MacOS

Apple uppgraderar ”alla” köpta filmer från HD till 4K så omöjligt är det inte att dom gör samma sak med Apple Musik

2 gillningar

Apple försökte sig Audio-LP ett ta om jag inte minns fel

1 gillning

iTunes LP men det handlade aldrig om ljudkvalitet utan om att kunna bläddra runt i ett digitalt skivomslag och få extramaterial.

1 gillning

Det hoppas jag med :slight_smile:

@xms67 - vi får absolut köra ett sådant avsnitt när det börjar närma sig lansering!

1 gillning

Det var lite skämtsamt från min sida där :wink:

1 gillning

Får man verkligen skämta om ljud?