Spotify har nu 195 miljoner betalande användare

Från sajten:
image

Spotify tror att de kommer nå 200 miljoner betalande användare till årets slut.

Spotify har meddelat att de har ökat med 7 miljoner betalande användare sedan förra kvartalet och är nu uppe i 195 miljoner. Tillsammans med 273 miljoner gratisanvändare är de nu uppe i totalt 456 miljoner användare på plattformen. Trots de glada nyheterna så sjönk aktien med 6 procent efter att Spotify hade redovisat en bruttovinstmarginal på 24,7 procent, vilket var två procent lägre än samma period förra året.

Spotify har nu 4,7 miljoner podcasts på plattformen, en satsning som kan bero på att musik blir allt dyrare. När Daniel Ek, Spotifys VD och medgrundare, fick frågan om hur de tänker agera efter att Apple Music höjde deras månadskostnad, så svarade han med att de ska diskutera en eventuell prishöjning med skivbolagen. Daniel Ek undvek frågan om Spotify HiFis framtid.

Via: The Verge

Från sajten:
image

Spotify meddelade igår att de hade hela 195 miljoner betalande användare vilket får anses som en imponerande siffra men vi får se om siffran ökar eller minskar för priset för Spotify kan gå upp.

I samband med konferenssamtalet som hölls där Spotifys vd Daniel Ek berättade hur företagets kvartal hade gått så berättade han även att de överväger att justera priserna en aning med start i USA. Som alla kan gissa så är det inte att tjänsten ska bli billigare utan snarare dyrare och anledningen till prishöjningen ska vara att konkurrenterna har justerat sina priser uppåt. Om det bara gäller USA återstår att se men ingen skulle nog bli förvånad om höjningen sker på globalt efter att en eventuell höjning är på plats i USA.

När Ek säger att konkurrenterna har höjt priset så pratar han dels om Apple som har höjt priset på Apple Music men även YouTube har justerat priset, i vissa länder mer än andra.

Via Deadline

Nja, inser att jag inte lyssnar så mycket.
Blir det höjning så drar jag nog till Youtube premium istället.

Hmm, ska precis byta upp mig till duo då min fru snor musiken från mig titt som tätt. Inte så sugen på att öka på mer på streamingutgifterna i nuläget. Men får man Spotify HiFi på köpet utan allt för många tior extra så kanske man tackar och tar emot :hugs:

Är det vid 200 miljoner prenumeranter som de släpper ett ljust tema?

2 gillningar

Det kommer vid 12 miljarder

2 gillningar

Hur mycket bätte är Spotify HiFi och behöver men nått speciellt för att få den förbättringen?

I nuläget är det ju ingen som vet hur det blir riktigt med tanke på att det inte släppt HiFi-varianten än. Men det gäller ju såklart att man har utrustning som man kan höra skillnaden på för att det ska vara värt det. Vet inte om man kan höra någon skillnad via exempelvis bluetooth i bilen etc. Det får någon med exempelvis Tidal eller någon annan tjänst med hifikvalle svara på.

Bluetooth stödjer inte lossless. Så det typ bara på bra stereo hemma som du kan njuta av lossless.
Alltså något väldigt få gör.

Jo det är jag mycket väl medveten om men nu pratade vi ju inte om att få ut looseless i bilen utan att faktiskt höra skillnad även där. Sen finns det ju olika kodec som aptx, aptx hd, Ldac, AAC mm som går att få ut ur bluetooth med rätt prylar. Då kommer man ju en bit på väg åtminstone.

1 gillning