Spotify anmäler Apple till EU för konkurrensbrott

Från sajten:
https://teknikveckan.com/apple/spotify-anmaler-apple-till-eu-for-konkurrensbrott/


image

Spotify har gått till EUs konkurrenskommissionär för konkurrenshämmande verksamhet. Detta efter att länge ha påtalat att Apple kontrollerar villkoren för App Store alldeles för hårt och dessutom stänger ute Spotify och andra från Siri och enheter så som HomePod och Apple Watch.

Det svenska musikstreamingbolaget har mer eller mindre tagit patent på att använda order Apple tax för att kritisera Apples avgifter för prenumerationer via App Store. Men man är också purken på det faktum att man som app-utvecklare inte får kommunicera vad man vill till sina kunder, exempelvis med en länk till att ansluta sig externt.

Läs mer i VDn Daniel Eks blogginlägg.

Nedan, 10 år gammalt bonusklipp från när Spotify fortfarande var i beta.

Helt rätt. Spännande att se vad som utmynnar av detta :slight_smile:

1 gillning

Får ICA inte ta betalt för produkterna i sin butik? Får ICA inte använda konkurrerande egna märken i sin butik? Får ICA inte hindra konkurrerande produkter i sitt sortiment. Det är lätt att ha olika åsikter om det virtuella men blunda för hur vi tillåter vissa saker i Actual Reality. Och om man tillhör gruppen “Apple Haters”, eller “Apple fanboys”. så är ju svaret givet. Men varken Spotify eller Apple är din vän. Dom vill tjäna pengar på dig precis som alla företag vill. Är det Spotify göra bra för slutanvändare? Eller är det bra för Spotify?

1 gillning

Jag kan förstå att Spotify vill ha samma möjligheter att använda Siri, ha sin app på Apple Watch etc, men att använda Apple 30% avgift som argument är ju tveksamt. Så svårt är det inte att öppna Safari och starta sitt abonnemang via Spotifys hemsida om man vill slippa “The Apple Tax”. Dessutom gör man det bara en gång och sen är det klart!

Alltså dom lyckas ju inte ens bygga en bra  Watch app, den e ju as seg…!

Ja har haft samma irritation på spotify med aw, men verkar som apple inte gör de lätt för dem.
https://www.timetoplayfair.com/timeline/

Sen vettetusan vem av dem som grinar och pekar på de andra

Det som retar Mig lite är denna dela av texten:

”Finally, app stores should not be allowed to control the communications between services and users, including placing unfair restrictions on marketing and promotions that benefit consumers.”

Jag vet inte vad Ni andra tycker, men detta uppskattar Jag av Apple då Jag vill inte ha några erbjudanden mailat hela tiden.

2 gillningar

Faktiskt “benefit” det vet vi ju bara hur många missbrukar notiserna i dagsläget - inkl Apple för den delen!

Oavsett fysisk eller digital butik så har ICA inte monopol på något :slight_smile:

Det är väl det som skall avgöras av EU isåfall… Har verkligen Apple ett monopol? I sin egen butik, ja. Precis som ICA har i sina butiker. Men det finns ju ingen som tvingar dig att handla på ICA. Det finns ingen som tvingar dig att köpa Apple produkter. Jag tycker det är lågt att spela sina kort som om man är någon sorts altruistisk organisation. När det egentligen handlar om att dom inte har råd med apples 30% Det är dessutom Spotify som är den dominerande aktören. Men dom vill framställa sig själva som ett offer. Spotify som bl a är involverade i rättsfall där man vill hindra en ökning av royalty till artisterna.

1 gillning

The Battle continues - Apple svarar Spotify:

[Addressing Spotify’s Claims - Apple]

1 gillning

Spännande! Bara detta resulterar i en vettig Spotify-app i klockan och en till Apple TV så Thor blir glad :slight_smile:

1 gillning