Spielberg gör film om Spielberg - en första titt på “The Fabelmans”

Från sajten:


Steven Spielberg har gjort många underbara filmer och nu är det dags för “The Fabelmans” som till viss del baseras på Spielbergs egna liv.

The Fabelmans baseras löst på hans egna familj och barndom och i filmen får vi följa den unga Sammy Fabelman som älskar allt som har med film att göra och vill en dag bli filmregissör. Fabelman som bor i Arizona med sin familj upptäcker en familjehemlighet och genom kraften i filmskapande försöker han se sanningen.

Bara av att se trailern osar det Oscar-priser och med i filmen har vi bland annat Michelle Williams, Paul Dano och Seth Rogen.Filmen dyker upp på vita duken den 11 november i USA och när den kommer hit till Sverige återstår att se.

Från sajten:


Den 3 februari är det premiär för Steven Spielbergs mest personliga film hittills.

I The Fabelmans får vi följa pojken Sammy Fabelmans uppväxt i efterkrigstidens Arizona. Sammy strävar efter att få bli filmskapare samtidigt som en omskakande familjehemlighet avslöjas. Filmen är baserad på Steven Spielbergs egna barndom och han ska ha påbörjat projektet redan 1999.

Seth Rogen ska ha berättat att inspelningen har varit en känslosam resa för Steven Spielberg som grät flera gånger om när han återskapade sin barndom. Filmen visades på Toronto International Film Festival och betyget ligger redan på 8,2 på IMDb.

Jag såg denna i Måndags på Lussevakan som annordnades av filmstaden.
Riktigt mysig, feelgoodfilm. En aning för lång kanske - men värt den kommande oscarsnomineringen (om man får tro på rykten).