Spelindustrin ber ”toxic fans” att sluta trakassera utvecklare

Från sajten:


Toxic: ˈtɑːk.sɪk. Adjektiv som beskriver negativa personer som klagar på allt och sprider onödigt hat eller snackar skit om andra på internet eller i spel.

Förra veckan meddelade Ron Gilbert att han lägger ner sin blogg om kommande spelet Return to Monkey Island. Detta på grund av alla trakasserier han och sitt team har fått utstå i kommentarerna. Detta meddelades med motiveringen att lyckan att få dela med sig av utvecklingen är borta.

Även producenter bakom God of War: Ragnarök har fått utstå näthat och trakasserier från otåliga fans som kräver ett releasedatumet. Nu har flera större profiler i spelindustrin gjort sin röst hörd på olika kanaler om att gaming-fansen måste bättra sig.

Naughty Dogs Neil Druckmann som själv utsattes för näthat efter släppet av Last of Us: Part II var en av flera som gick ut på Twitter för att skydda Ron Gilbert. Andra stora namn i spelindustrin vill påminna gamingforum om att bättra sig och att det här är anledningen till att spelutvecklare inte involverar spelare i utvecklingen.

Via: Eurogamer

Inget har förändrats sedan GamersGate. Spela mindre datorspel, träna mer, så kanske de arga incels-männen får ligga lite.

2 gillningar