Spela upp din favoritmusik på ett helt nytt sätt

Från sajten:
image

Senic tycker att vi ska spela upp vår musik på ett enklare och roligare sätt. Spela upp musiken via “Muse Blocks” och allt som behövs är att du rör vid dessa med mobilen.

Företaget Senic som är mest kända för att tillverka tillbehör till smarta hem har lanserat en intressant produkt. De kallar den “Muse Blocks” och den fungerar med dina högtalare från Sonos. Allt du behöver göra är att röra vid något som ser ut som ett album i miniformat och därefter börjar musiken spela. Slut med att öppna appen och leta upp en spellista vilket känns så 80-tal, eller hur?

Senic Muse Block Sonos

Det hela fungerar tack vare NFC-tekniken och i varje “Muse Block” finns ett litet chip så inga batteribyte eller annat klydd. Senic Muse Blocks fungerar med alla Sonos-högtalare och är en certifierad produkt enligt “Works with Sonos”.

Dessvärre fungerar det enbart med tjänsten Sonos Radio så det är inte fritt fram att använda dina spellistor från Spotify eller Apple Music. Du konfigurerar allt via Muse Play-appen först och sen ska det fungera betydligt enklare.

I nuläget fungerar Muse Blocks med iPhone Xs, Xr, 11, 12 och 13. En Android-version är på gång enligt deras hemsida.

Just nu har de en kampanj där du kan köpa 3 stycken “Muse Blocks” och få 1 på köpet och de kostar EUR 6,99 styck.

Källa: Senic

Då är det ju mycket bättre att göra det själv med NFC tags och Home Assistant. Bara att välja vilken playlist du vill och vilken högtalare du vill ska spela upp den.

3 gillningar

Likaså har man kunnat göra detta i flera år med NFC, Genvägar och Apple Music.

1 gillning

Lite mer stöd så är det perfekt för den stora massan som vill att det ska fungera ”out of the box”.