Spela Nintendo Switch-spel på Android

Från sajten:
image

Har du någon gång önskat att din Nintendo Switch eller Nintendo Switch Lite varor ännu mer bärbar?

Nu är det möjligt att spela Nintendo Switch spel på din android telefon. Men nu tänker ni kanske, varför?

Nintendos båda versioner av konsolen är ju redan bärbara. Men telefonen är mindre och mer mångsidig. Vilket ger telefonen en möjlighet att fylla ett tomrum i marknaden. Vissa skulle kanske säga att det skulle kunna ersätta Switchen. Men det fina i kråksången är ändå att man kan spela.

Men det finns några aber

Det är inte alla telefoner som klarar av det. För att använda emulatorn, Egg NS Emulator så krävs det att telefonen är utrustad med Snapdragon 855 eller senare. Vilket innebär flaggskepp från 2019 i stil med Oneplus 7, Asus Zenfone 6, Sony Xperia 1 och 5 eller LG G8X.

Men

Men tyvärr krävs det också någon sort handkontroll så som Gamesir X2 eller Razer Kishi.

Spel

Har att sedan spela så krävs det ROMs alltså spelet fast på bara en läsbar fil för att emulatorn ska ha något att spela upp. ROMs i sig själv är inte olagligt MEN du måste äga spelet själv för att få spela det. Värt att tänka på är att spelen just nu inte kommer ha samma flyt som att spela på en riktig Nintendo Switch. Om man bortser från frameraten (bilduppdateringa per sekund) så har emulatorn ett stort utbud av kompatibela titlar. Vad som om att dräpa monster i Diablo 3, jaga Pokémons tillsammans med Pikachu, kasta er in i Mario Odyssey eller kanske spela lite Zelda: Links awakening.

Kishi är ju totalt omöjlig att fåtag på…

Finns hos mängder av svenska ÅF och hos Amazon

Absolut, men ingen har den i lager.
Amazon har jag haft en order liggandes i några veckor men kommer inte. Senast uppdatering var att den kommer in hos leverantör 7oct.

https://www.netonnet.se/art/gaming/rattar-och-kontroller/ipega-pg-9083s-wireless-extending-game-controller/1009411.9353/?gclid=CjwKCAjwkoz7BRBPEiwAeKw3qxmMXwpumsvcw-rh40r3S0KcH00eN2BYDlo-e89Bd3OKbkB1W0Uw0hoCcisQAvD_BwE

Kan vara ett alternativ