Spatial Audio är en hit enligt Apple

Från sajten:
image

Apples VD för Apple Music avslöjar att mer än hälften av musiktjänstens lyssnare använder Rumsligt ljud.

Spatial audio eller Rumsligt ljud som det heter på svenska introducerades i juni förra året. Funktionen som ger en 360 graders rörelsekänslig musikupplevelse finns till både Apple Music och Apple TV+. I en intervju med Billboard avslöjar nu Oliver Schusser som är VD för Apple Music och Beats, att funktionen används av mer än hälften av alla lyssnare.

Han berättar också att det inte är en tillfällighet på grund av ny musik, utan avslöjar att gamla låtar som uppdaterats med funktionen ökat i spelningar. Några exempel är The Weeknd och Billie Eilish som ökade med 20 procent efter att deras album fick Spatial audio. “Here Comes the Sun” av The Beatles från 1969 ökade med hela 50 procent efter uppdateringen till Spatial audio.

Schusser säger även att han ser Spatial audio som något som skiljer Apple Music mot konkurrenternas musiktjänster och att det är viktigare än Lossless (förlustfritt ljud i CD-kvalitet), som han ser som en nischfunktion.

Via: Appleinsider

Lyssnade på några låtar innan jag bestämde mig för att stänga av rumsligt ljud och aldrig slå på det igen.

Jag har det påslaget på TV där jag tycker det funkar bra. Vet ej om det är påslaget på iPhone. Mycket av den musiken jag lyssnar på har nog inte stöd för rumsligt ljud. :man_shrugging:

Har det påslaget. Tycker det låter bättre.

1 gillning

Har den riktiga spatial audion påslaget. Har slagit av att stereo göra om till spatial och att den ska känna av att man rör på huvudet.