Soundcore Life Q35 - smarta funktioner till ett bra pris

Från sajten:
image

Soundcores hörlurar har flera smarta funktioner som gör de till ett av dom bättre alternativen vi sett i denna prisklass.

När vi pratar om Anker är det sällan som hörlurar blir det första man associerar till företaget. Snarare är det prisvärda kablar och övriga tillbehör till våra telefoner som vi förknippar med det kinesiska företaget.

Men Ankers-ägda Soundcore är helt inriktade på ljudtillbehör och vi har fått äran att testa en av deras mest prisvärda hörlurar. Soundcore Life Q35 är lite mer riktat till resande då vi även får med en smidig adapter att kunna koppla in hörlurarna till flygstolen och använda under resan.

Byggkvalitet och design

Hörlurarna är i en fräsch blandning av matt och glansig plast och lyckas hålla sig från att kännas allt för plastiga. De känns stabila och tåliga utan att knaka i plasten när man fäller ihop den eller tar på dem. Soundcore Life Q35 finns i färgerna svart, rosa och blå där den sistnämnda färgen är vad vi fick på vårt testexemplar.

Den blåa färgen är väldigt subtil och är åt det mörkare hållet vilket är en riktigt snygg färg. De är av större modell och ihopfälld i det fodral man får med tar de upp en ganska stor yta i exempelvis en väska.

Svettiga öron

Även på huvudet sticker de ut en aning på grund av sin större storlek men de sitter väldigt behagligt. För de som vill ha Over-Ear-hörlurar som andas kan vi nog beskriva dessa som helt okej till skrivbordet men sämre vid aktivitet. De känns luftiga men efter en stunds användning blir öronen varma och vid träning inomhus skulle det vara svårt att ha dessa under en längre stund. Hörlurskuddarna är i minnesskum och de trycker aldrig för hårt mot öronen.

Ljud med fokus på bas

Soundcore Life Q35 har stöd för LDAC Hi-Res Audio både trådat och trådlöst. Ljudet lägger mycket fokus på bas som lätt tar över mellanregistret och får musiken att kännas en aning tom.

Med lite pillande i ljudinställningarna och byte av ljudprofil så går det att få mellanregistret att ta upp lite mer plats. Den tillhörande appen låter oss välja mellan flera färdiga ljudprofiler och med tillräckligt stort självförtroende kan man även ställa in ljudfrekvenserna manuellt till en egen profil.

Hörlurarna läcker en hel del ljud vilket gör att högre volym kommer att höras av nära omgivning. När det kommer till samtal så har Q35 två mikrofoner för samtal och ser till att försöka stänga ute ljud utanför din röst. Röstkvaliteten är fullt godkänd och det har inte varit några klagomål under den tiden vi testat samtal med hörlurarna.

Sprängfyllt med funktioner

Soundcore Life Q35 kommer fullpackad med små underbara funktioner som man annars ser i prisklasser långt över dessa. Några av funktionerna är brusreducering, medhörning, touch- och knappkontroller, egen app och sensorer som känner av om man tar av sig hörlurarna.

Speciellt det senare är något som är sällsynt men väldigt uppskattat, det innebär att det man spelar upp pausas när man tar av hörlurarna och fortsätter uppspelning när de åker på igen. Brusreduceringen är ganska medioker och den sänker störande omgivningsljud ytterst lite. Men bara det lilla kan ju vara skönt på exempelvis flyget eller i andra högljudda miljöer.

Det viktigaste är ändå att dessa har medhörning eftersom de täcker upp en del ljud utanför hörlurarna så man kan höra om något händer runt omkring en på promenaden. De har även stöd för röstassistent och har en dedikerad knapp för att tillkalla den som vi föredrar. Om man äger en Androidtelefon så kan dessa snabbt kopplas ihop genom NFC och hörlurarna har stöd för flera anslutningskällor.

Batteritid på över 40 timmar

Det här är en av Soundcore Life Q35 största fördelar – batteritiden. Det utlovas en batteritid på över 40 timmar med brusreducering och det ger dig nog med batteri för att klara dig en hel vecka med dagligt lyssnande. Dessutom har Q35 snabbladdning där endast fem minuters laddning krävs för att få fyra timmars speltid.

Appen där vi styr allt

Soundcores app är där vi hittar alla inställningar för ljudet och dess olika profiler för olika musikgenrer. I appen som är lättmanövrerad kan vi även aktivera brusreducering, medhörning eller stänga av dessa helt. Om Soundcore skickar ut en ny firmware-version till hörlurarna så är det genom appen vi uppdaterar dem. I appen kan vi dessutom följa Soundcores forum för tips av andra användare och lyssna på olika testljud för att ställa in hörlurarna efter smak.

### FÖRDELAR
  • Mycket funktion för pengarna
  • Imponerande batteritid och snabbladdning
  • Bluetooth 5.0 med stöd för LDAC

NACKDELAR

  • Brusreduceringen är knappt godkänd namnet
  • Basen tar lätt över i musik

DETALJER


Pris: Ca. 1 390 kronor

SAMMANFATTNING

För hörlurar i den här prisklassen så erbjuder Soundcore Life Q35 mer än de flesta andra på marknaden. Ett helt godkänt ljud där basen ligger i fokus med möjligheter till inställningar och ett tilltalande utseende. Funktionsmässigt är den packad med smarta lösningar som pausar uppspelning när de åker av öronen, brusreducering, medhörning och en rejäl batteritid. Dessa passar utmärkt för de som behöver ett par pålitliga hörlurar till resan och som vill kunna trixa med ljud, inställningar och funktioner.

BETYG: 4 / 5

4 gillningar

Är inte Anker ett kinesiskt företag?

Tack för rättelsen :heart:

Lite besviken över att det inte är Taiwanesiskt :man_shrugging:

1 gillning

Håller helt med dig!

Alltså den dockuspåposen du har på bilden @MarcusThunborg - magisk!

1 gillning

Så jävla redo för att gå in i big brother!