Soundcore Liberty 3 Pro - en ny stjärna på TWS himlen

Från sajten:
image

Soundcore fortsätter visa att det inte är att leka med för de stora drakarna i ANC djungeln.

För ett par veckor sedan hade jag, som Teknikveckans representant möjligheten att prova på och recensera Soundcores Liberty Air 2 Pro (LA2P). Detta kan du läsa om här.

Utseende

Denna gång har jag haft nöjet att recensera deras Liberty 3 Pro (L3P). Som namnet Liberty antyder så är även dessa ett par True Wireless Stereo (TWS) hörlurar. Men till skillnad från Liberty Air så saknar vanliga Liberty serien “stammen” och får därför ett mindre yttre och lägre vikt. Trots det så har L3P fått en bättre batteritid och sitter säkrare i örat tack vare dess öronproppar och vingar av silikon. Däremot sticker lurarna ut lite från örat vilket gör att de inte går att ligga med hörlurarna på sidan. Soundcore skickar med fyra olika storlekar på propparna och fyra olika vingar för att få sin optimala tätning. Om det uppstår tveksamheter om vilken vinge eller öronpropp som passar dig bäst finns det instruktioner och test i Soundcores app att tillgå.

Fodralet har försetts med slider modell på locket som även kusinen LA2P använder. Fodralet är i storlek som en blåmussla ungefär, men går trots detta ner i jeansen minsta lilla ficka, den där som man alltid undrat vad man ska ha den till. Du vet vilken jag menar.

Fodralet har en yta som är matt i samma färg som hörlurarna men den kommer inte att agera fingeravtrycks magnet eller bli repig i första taget trots den matta ytan.

 

L3P kommer för oss i Sverige säljas i färgerna, glaserad vit, dimmgrå, skymnings lila och såklart även i midnatts svart.

Jag fick ett par skymnings lila att utvärdera. Då jag kör distribution av gods med lastbil så träffar jag många kunder varje dag. Då hörlurarna är lila så sticker det ut på flera sätt, dels är de lite större formfaktor på men även de lila gör att mina kunder reagerar när de ser dom. De är som sagt inte lika små i örat som vissa konkurrenters men detta för att få plats med drivelement, sensorer, touchkontrollen som finns på båda sidorna och flertalet mikrofoner som jag återkommer till senare i denna recension.

Användning

Soundcore har gett L3P multipoint stöd. Något som få TWS lurar erbjuder. Detta innebär att två enheter samtidigt kan vara kopplade till enheten. Vilket är perfekt för dig med till exempel en jobb telefon och en privat dito som i mitt fall. Jag kan pausa min musik, podd eller ljudbok, prata med kunder och sedan fortsätta med mitt. Allt utan att behöva byta hörlurar. Då dessa hörlurar styrs av olika touch kommandon så finns ofta risken att de kan bli obehagligt att använda men tack vare att de har sina vingar i ytterörat så kommer de sitta kvar på sin plats genom hela din dag. Att använda en hel dag är verkligen inget som tröttar ut öronen eller skaver obehagligt då de är mjukt silikon i både öronvingarna och proppar.

App och styrning

Styrning av lurarna sker med hjälp av touch och kan konfigureras till just ditt behov och smak i Soundcores app. Här finns separata tryck, dubbel, trippel och lång tryck att tillgå. Dessutom kan varje sida ha sitt eget mönster. Här har L3P en fördel mot andra touchstyrda in-ear lurar. Tack vare sina öronvingar kommer inte lurarna tryckas in vid varje kommando som ges.

Ljudet

Nu till det viktigaste med hörlurar. Hur är ljudet? L3P får fram en rent ljud med ett bra omfång, tack vare flera olika codec (LDAC, AAC och SBC) samt Soundcore hårda arbete. Här hjälper inte minst appens funktioner till att höja ribban ännu mera. Detta med hjälp utav din personliga ljudkurva, HearID. Här skapar appen en ljudprofil efter vad dina öron kan återge. Efter allt vad öronen fått utstå under sina år med fester, på jobbet, hög musik, konserter eller renoveringar och så vidare. Dessutom vet vi via forskning att åldern även spelar in när det gäller just att uppfatta olika toner.

En sak som de flesta TWS hörlurar saknat sedan starten är ordentlig bas, men så är verkligen inte fallet med L3P. När jag provar L3P på några av de uppsjö högtalartest som finns så där ute så kan basen ibland bli övermäktig, inte så det skakar i tänderna men nästan.

L3P har som sin kusin LA2P utrustas med sex mikrofoner (tre på varje lur) för att ge rena samtal oavsett var du befinner dig. De har även Active Noice Cancelation (ANC) och Transparency mode (medhörning). L3P har även något de kallar för “personalized active noise cancelling” (HearID ANC) vilket gör att hörlurarna efter ett hörseltest via appen. Hörlurarnas innehåll spelas sedan med genomhörning och efter just din ljudprofil. Den optimerar och reducerar ANC till dig. Appens test går till så att man först väljer sin ålder och sedan kommer appen att generera olika pipande toner i olika styrkor. Dessa får du sedan svara på om du hör eller inte. Precis som att göra ett hörelstest på vårdcentralen eller andra vårdinrättningar alltså.

Samtalskvalitet

Tack vare sina sex mikrofoner så kommer hörlurarna att filtrera bort mycket av de oljud som kan leta sig in från omvärlden. Det är inte lika bra ljud som när det är tyst omkring dig men det är en stor skillnad för mottagaren av samtalet. I mitt yrke så används handtruck vid de flesta av mina kunder. Det som tidigare lät som en glas som krossas om och om igen, när trucken rullar med sina hårda hjul på marken. Det hörs tyvärr fortfarande för motparten av samtal men inte alls lika mycket som ett par hörlurar utan ANC. Jag kan även passa på att säga att den passiva ljuddämpningen som lurarna ger är riktigt bra. Vilket kan vara bra så att jag kan slippa höra på oväsendet som min handtruck avger.

Batteri

En laddning räcker 8 timmars lyssnande enligt tillverkaren. Med fodralet kan du totalt njuta av 32 timmars underhållning innan det är dags att ladda igen. Laddningen sker då med USB-C eller trådlöst via Qi.

Men när LDAC och ANC startas kryper användningstiden neråt med ett par timmar. Jag lyssnar mycket ljudböcker eller poddar och detta ger mig ungefär 6 timmar. Med en kvart i laddningsfodralet så får du genast 3 timmar extra. Vilket är fullt tillräckligt för att klara en heldag på jobbet.

Långtidstest

Då jag fått nöjet att ha L3P i min ägo sedan i slutet av oktober har dessa lurar varit min ständiga följeslagare på jobbet och fritiden. Trots heldagar med L3P i öronen har det inte blivit några skapande eller obehagliga känslor i öronen annat än med ANC och medhörning på.

När bildörren stängs kommer det en tryckvåg i öronen och slår till varje gång. Vilket gör att jag väljer att inte använda detta trots att det är en funktion som jag sett fram emot.

Hörlurarna har ett speciellt utseende och lägg då till den lila färgen. Det gör att människor runt omkring blir nyfikna. Ljudet blir såklart ett samtalsämne som dyker upp och jag kan inte annat än berömma lurarna. Något som dock kan få människor att rygga tillbaka lite är priset. Att en relativt okänd tillverkare vill slå sig in på en marknad som har så många konkurrenter så känns det konstigt att ligga så pass högt i pris. I skrivande stund (2021-11-28) ligger L3P på ca. 1500kr vilket innebär att många av de mer kända tillverkarna kan vara mer lockande.

Skulle du vilja ha ditt egna par Liberty 3 Pro så säljs de via Amazon och Elgiganten.

RECENSION: SOUNDCORE LIBERTY 3 PRO

FÖRDELAR

 • Multipoint
 • Ljudet
 • Batteritiden

NACKDELAR

 • Priset
 • Storleken
 • Osmidiga att lägga in och ta upp ur fodralet.

DETALJER

 • Bluetooth: 5.2
 • Element: 10.6mm coaxial dual drivers (ACAA 2.0)
 • Batteri: 8h/32h
 • Snabbladdniung: 15 min, ger 3h extra
 • Samtal: 6 mikrofoner med AI-stödd störningsreduktion
 • Funktioner: Personalized active noise cancelling (HearID ANC), LDAC, AAC, SBCLDAC, AAC, SBC, multipoint, 3D surround sound
 • IP-klass: IPX4

SAMMANFATTNING

Jabra, Sony, Marshall, Apple och de andra stora kända tillverkarna av hörlurar får se upp för Soundcore visar var skåpet ska stå som man brukar säga. Här får du ett par hörlurar som går att ställa in efter tycke och smak med touchkontrollerna. Men även efter vad dina öron kan uppleva för det är just vad Soundcore men Liberty 3 Pro levererar, en ljudupplevelse. De har även blivit rekommenderade av flera Grammyvinnande artister och producenter. Den enda som kommer att bli besviken på detta köp kommer vara plånboken.

BETYG: 4.5 / 5

1 gillning

Nice recension. Letar efter in ear lurar till sonen i julklapp. Läste och kollade en hel del recensioner. Överlag har dessa fått bra betyg. Hittade en intressant youtube kanal som testar lurar och de hade massa in ear lurar som de jämförde med, och där var dessa i övre skiktet på gund av den var så bra sett till priset.
Hittade denna recension efter jag läst massa om dem på andra ställen. :slight_smile: Funderar annars på Jabra 75t eller något liknande, men dessa verkar vara bättre på det mesta. Just musik var Jabra klart sämre.

Lutar åt dessa trots att de kostar 1500 ish… Ända jag ser som nackdel är att de verkar lite “stora”. Samt så ploppar inte lurarna in av sig själv in fodralet då det verkar saknas magnet.

Annars är trenden sladd bland unga just nu:

:flushed:

Jag byter alltid till sladdproppar för telefonsamtal, Apples Earpods är bra så jag hör mig själv och inte står och skriker.


Hur bra fungerar dom här Soundcore Liberty 3 pro när det blåser och ANC är på, tar mikrofonerna upp allt vindbruset eller stänger dom av mikrofonerna när det blåser mycket?

Härligt :slightly_smiling_face:
Sladd är ju bäst, men avseende ljudkvalité (men inte mobilitet). T.ex. har Sennheiser IE 900 fått fina omdömen i pressen.

Haha, jojo. Det hade väl varit nåt.
Dock så saknas hörlursuttag på hans iPhone X. och vi har nog slarvat bort adaptrarna…
Sen vill han i framtiden ha Android igen :man_shrugging:, (han ärvde min x) Så därav tänkte jag skippa AirPods pro.

Har för mig att i testerna jag läste så var det rätt bra ljud när det blåser. Där var t ex JAbras lurar kassa i jämförelse. Mina vindbrus så hördes det.

Dom har magnet i skalet och visst att de är lite större men det är inget som stör. Inte så trevligt att ligga med på sidan men annars så. Kör på. Du kommer inte bli missnöjd. Sounds Like Christmas - Soundcore

Dom har en ANC med vindbrusreduktion sen hur den funkar, :man_shrugging:t4:

Beställde på Inet häromdagen, Så graben får dem i julklapp. Såg också att det var rabatt från Souncore, men med kursen så skulle det vara knappt 100 kr i skillnad.

Vad kan sonen ge för betyg? Skulle vara intressant att höra andras åsikter. :slight_smile:

Hm. Svårt att säga. :grinning:. Han är nöjd och gillar dem. Han har provat mina Apple AirPods pro och tyckte redan innan jul att dem gillade han inte. Testade dem nya en liten stund. Och lite of tje box tyckte jag det var bra ljud. Mer fylligt och klarare ljud på diskanten. Kanske vass för vissa men jag gillade det. Sen testade jag appen och där finns massvis med ljud och EQ inställningar.
Noise cancelling verkade bättre.
Transparens kunde man välja Voice eller andra ljud också.

Jag skulle nog kunna ha ett par själv. Passformen kan jag inte säga nåt om. Hade dem för lite för att veta om de blir obekväma eller ej. Dock följde det med många olika wings och ploppar.

Nu har jag skaffat ett par egna Liberty Pro.
Som med de flesta hörlurar, särskilt in ear, kräver det lite tillvänjning. Har man som svåprt att hitta in ear som passar, tenderar man att köänna efter lite extra. Hur sitter, de. Men skavde de inte lite nyss osv. Likadant med ljudet. Man läser på massa, skapar sig någon sorts förväntan på ljudet och så är ofta första intrycket på en hörlur att de är ok men kanske inte någon wow upplevelse.
Dessa lurar hade dock ett riktigt trevligt sound right out of the box och satt hyfsat. Fler instrument är mer framträdande tyckte jag.
Någon dag senare så glömde jag bort att jag hade dem i öronen faktisk, vilket är ett bra betyg. Kört Hear Id och pillat en del i inställningarna. Ljudet har blivit riktigt nice. Bra ANC och Transaprency.
Föredrar ljudet i dem framför AirPOods Pro. Enda nackdelen jag kan komma på är just att de inte lirar lika enkelt i Apples ekosystem och att man då inte kan ställa in ANC direkt på Iphone på genvägarna. Får öppna appen. Men visst, man kan växla modes på hörluren direkt.
Plus för att man kan ställa in vad man vill ska hända vid enkel, dubbel och trippetryck.
Klart värda att köpa. För 1590,m så är det ett riktigt bra pris jämfört med mågna andra dyrare märken. Hittar man dem billigare är det ett kap.

Har roat mig lite att titta på ett gäng YT recensioner och jämförelser med dem. Var en som även köpte Nya Beats Fit pro och lämnade tillbaka dem efter ett tag, föredrog Soiundcore. Inte den enda sådana kommentar jag sett.