Sony Xperia 5 II, foto, gaming och 5G - Allt i ett

Från sajten:
image

Sony släpper nu sin Xperia 5 II (2). Har Sony fortfarande något inom mobiltillverkning att ge eller borde de fokusera på andra marknader.

Sony Xperia 5 II

Som namnet avslöjar så är den nya telefonen, Xperia 5 version 2. Telefonen kommer med Snapdragon 865 chip och 8GB RAM vilket kommer att leverera all prestanda som kan tänkas behöva för några år framöver. Skärmen är förhållandevis liten med dagens mått mätt då den bara är 6,1 tum men med Sonys 21:9-skärm så den är rejält avlång. Skärmen kommer med en uppdateringsfrekvens på 120Hz.

Xperia 5 II kommer med 3,5mm uttag vilket lär göra många glada. Då ingår även en provperiod på 3 månader med TIDAL för alla nya kunder som specialister på musik för de kräsna, så kallade audiofiler.

OLED och 21:9 formatetet ger “vill ha”-känslor. Sony har även utrustat telefonen med ett batteri på 14.8 Wh (4000 mAh) som kommer att kunna snabbladda 50% på 30min. Men endast om du köper till en extraladdare på 21 watt. Den som följer med är 18 watt. Lustigt liten skillnad.

Den har också världens första 4k slowmotion HDR-videokamera i en smartphone.

Sony vill göra Xperia synonymt med otrolig ljudkvalitet och med Xperia 5 II får vi två framåtriktade Dolby Atmos stereo-högtalare, jämfört tidigare som hade en framåtriktad och en nedåtriktad.

Telefonen har Cornering Gorilla Glass 6 på framsidan, men också baksidan så håll hårt i den.

Med kommer också Sonys egenutvecklade proffsprogram för att filma respektive ta foto. Med CinemaPro och PhotoPro kan vi ställa in ISO, bländare, slutare, färger precis som vi själva vill ha det vilket lär attrahera en hel del. Kamerasystemet i sig ligger klossan med de flesta flagsskepp idag men Sony pratar ogärna om exakta kameraspecifikationer utan framhäver hellre att de motsvarar 16 mm, 24 mm samt 70 mm brännvidd. Xperia 5 II kommer utrustad med mycket snabb ansiktsigenkänning.

Allt för att kunna sätta likhetstecken mellan Sonys systemkameradivision och mobildivisionen. Detta gäller även namnet, att sätta en siffra efter vid varje uppdatering för man med allt i från Playstation, hörlurar, kameror och nu också telefoner. Tidigare har Xperia 1 fått sig en II-uppdatering också.

Läs mer om Sony Xperia 5 II hos Sony.