Sony WH-1000XM5 blir nästa steg i 1000X-serien

Från sajten:
image

Sony har presenterat en ny modell i 1000X-serien som skall skriva om historien för trådlösa hörlurar.

Uppföljaren heter WH-1000XM5 och är ett par trådlösa hörlurar med brusreducering precis som tidigare. Dessa kommer med en ny mer avskalad design och skall leverera bättre än sin föregångare WH-1000XM4 på alla områden.

Hårdvara

Den nya processorn V1 skall hjälpa de två brusreduseringschippen QN1 att göra ett ännu bättre jobb. De två processorerna och hela 8 mikrofoner hjälper till att anpassa brusreduceringen efter din omgivning.

Utformningen av de mjuka kuddarna i läder skall även dem hjälpa både brusreduceringen och ljudet på traven genom att hålla tätt.

Förlustlöst ljud

Sony utlovar dessutom en ny standard för högkvalitativt ljud. Med 30mm-drivenheter placerade i en noga formgiven kåpa för att maximera allt ljud. Tillsammans med ljudkomprimeringen LDAC och uppskalning med DSEE Extreme skall musiken helt återställas till sin ursprungliga högupplösta form.

Funktioner

Quick Access ger oss möjligheten att fortsätta vårt lyssnande där vi slutade utan att behöva använda telefonen, vi kan enkelt starta samma spellista på Spotify med knapptryck på hörlurarna.

Speak-to-Chat gör att musiken pausas när vi börjar prata med någon i vår omgivning och musiken fortsätter sedan när vi tystnat. Hörlurarna har också stöd för Google Assistant och Alexa. Detta kan användas helt handlöst genom att bara säga Hej Google eller Alexa.

Batteri

Det utlovas 30 timmars batteritid så du utan problem kan lyssna på musik en hel dag. Hörlurarna är utrustade med USB Power Delivery (PD) som ger tre timmars lyssning av bara 3 minuters laddning.

Tillgänglighet

Sony WH-1000XM5 finns i svart och platinasilver och kommer med matchande väska för skydd och förvaring. Vi kan hitta dem i butik i slutet av maj till ett pris på 5000 kronor.

Via: Sony pressmeddelande.

4 gillningar

Google assistent fungerar endast om den är ansluten till en android-telefon, för iPhone är stödet borta, iaf på mina 3:or men gissar de gäller även kommande.

Nice men inget krav på uppgradering från MX4 eller ens MX3. Det kan lätt bli en nedgradering då de inte längre går att fälla ihop.

3 gillningar

För den som har stora öron kan XM5 vara bättre pga kuddarnas större inre omkrets. För mig känns dom lite stora och halkar runt mer än med XM4.

Inte helt övertygad.

3 gillningar

Jag promenerar mycket och här i Skåne blåser det alltid. Motvind mest. ANC på dom här är fantastiskt mycket bättre på att inte ta upp vindbruset genom mikrofonerna.

Upplevs också lite svalare än m4 när jag tränar, inga kokta blomkålsöron.

Japp håller med.

O ”äntligen” nytt utseende!!