Sony varslar ytterligare i Lund

Från sajten:
Sony varslar ytterligare i Lund | Teknikveckan


image

Sony Mobile i Lund varslar runt 60 personer på sin mobilverksamhet. Det är dagens industri som rapporterar om att Sony Mobile har satt igång ett globalt sparprogram där målet för Sony är att halvera kostnaderna fram till Mars 2020. Detta resulterar då i att runt 60 personer, både ingenjörer och supportpersonal får gå. Det var inte mer än ett år sedan Sony varslade 200 personer i Lund.

Utöver detta kommer Sony Mobile Communications AB att upphöra på sikt och de anställda i Lund kommer att gå in under Sony Nordic och bli en del av Sonys Europeiska verksamhet. 50 personer har redan gått över till Network Communications Europe och belastar inte längre mobildivisionen och ytterligare ett hundratal personer arbetar nu istället i på en koncernövergripande forskning- och utvecklingsenhet i Lund. Om det här har en positiv effekt på Sonys dalande mobilförsäljningsiffror återstår att se.

platschef för Sony i Lund, Stefan Andersson säger till DI ”Rent konkret innebär det här att vi blir en Sony-sajt, men mobilsegmentet kommer att finnas kvar. Detta är en del i en långsiktig strategi där vi effektiviserar för att kunna använda vår kompetens kring trådlös kommunikation i fler segment än mobiler”,

via omni

källa: Dagens Industri