Sony presenterar tre nya telefoner i Xperia-serien

Från sajten:
image

Sony visar upp tre 5G-telefoner i ny generation av Xperia-serien – Xperia 1 III, 5 III och 10 III.

Precis som trenden visar så släpper även Sony telefoner med fokus på fotografering och en krispig skärm. Tredje generationen av Xperia 10 är den första i budgetklassen som kommer med 5G vilket levereras av ett Qualcomm® Snapdragon™ 690 5G. Ett 4500mAH batteri ska ge 25% mer batterikapacitet jämfört med sin föregångare, telefonen har P65/IP68-klassning och ska kunna stå emot både vatten och damm.

Vi får också en uppdaterad kamera med 3 linser och en skärm som är 6 tum stor FHD+ OLED display som klarar HDR. Vi får dessutom ljud genom DSEE Ultimate som ska ge högupplöst ljud både trådlöst och med kabel. Xperia 10 blir tillgänglig i sommar i färgerna svart, vitt och blått.

 

I flagskeppsegmentet visas den tredje generationen av Xperia 1 och 5. Här bjuds vi på 6,5 tum stor skärm på ettan och 6,1 tum på femman med 120Hz uppdateringsfrekvens och kamera med dubbla sensorer. Högtalarna ska kunna leverera 40 procent högre volym än tidigare och bjuder också på rumsligt ljud i 360 grader. Dessa telefoner drivs med Qualcomm® Kryo™ 680 CPU samt Qualcomm® Snapdragon™ 888 5G och kommer med 4500mAh stort batteri precis som lillebror och ska kunna laddas till 50% på 30 minuter med den tillhörande 30W-laddaren.

Xperia 1 kommer i svart och lila medans Xperia 5 kommer i svart, rosa och grön. Samtliga telefonerna blir tillgängliga i sommar men exakt datum och svenska priser kommer senare.

Via: Sony.

Vem köper dom här telefonerna?
När mötte ni någon senast som hade en Sony telefon.
Måste ju vara en tidsfråga innan Sony gör en LG och lägger ner den avdelningen.

De senaste Sony-telefonerna ska väl ha varit riktigt riktigt bra, men som du sa man ser aldrig någon med en.

Telefonerna är det verkligen inget fel på sedan förra generationen, men de har svårt att få momentum mot övriga som har betydligt större marknadsmuskler.

Ja, varumärket känns verkligen iskallt - oavsett hur bra deras lurar egentligen är. Då finns det väl bara tre saker att göra, antingen lägger man ned, hittar på något banbrytande eller så satsar man oändliga mängder med pengar på marknadsföring.

1 gillning