Sony harmoniserar namngivning med Sony Xperia 1 Mark II

Från sajten:
image

Med efterföljaren till Sony Xperia 1 II följer Sony-namntraditionen från övriga företaget genom att helt enkelt bara lägga till en siffra på slutet.

Xperia 1 var den första telefonen som föddes ur Sonys omdaning av mobildivisionen. Slut var Sony Mobile och nu skulle allt gå under Sony i stället. För att stå ut på marknaden blev det en lite längre skärm än övriga konkurrenter i form av ett 21:9-perspektiv. En skärm som blev en smula överraskade att vi gillade. Se mer om det i videon längst ner.

Nu kommer efterföljaren och i stället för att hitta på ett nytt namn följer Sony traditionen från många av sina övriga produkter att bara lägga in en ny siffra efter, nästa år eller året därpå kommer vi därmed antagligen få se Xperia 1 III.

Trådlös laddning

Nog om det, nyheterna för året ger en telefon som får nytt material i form av glasbaksida vilket också medger induktionsladdning för första gången på dessa mobiler.

Kameran

Kamerorna är förbättrade med en större sensor och snabbare autofokus, särskilt i mörker. Sony lovar att den skall känna av både folks och djurs ögon. Den klarar att ta 20 bilder per sekund, något som bara Sonys absolust fränaste systemdigitalkamera A9 klarar av.

Kamerorna jobbar med 12MP men vi tror att det är vad andra skulle definiera som 48MP med samma eller liknande sensor. Sony skickar även med en till kamera-app som ger mer avancerade inställningar. Användare av Sonys systemdigitalkameror kommer känna igen sig. Den heter Photography Pro.

Ljudet

Sony nyttjar det faktum att man har svarta kanter både ovan och under skärmen till att stoppa in stereohögtalare som riktar ljudet framåt. I den finns också hårdvarustöd för deras egna Atmos-konkurrent 360 Reality Audio, bland annat har Tidal musik som är kodat i det.

Man har också tagit tillbaka 3,5 mm-uttaget vilket lär göra audiofilen glad, eller bara du som har ett par gamla hörlurar med sladd kvar i byrålådan.

Övrig hårdvara

Batteriet lyckas komma upp i 4000 mAh och systemarkitekturen är Qualcomm Snapdragon 865 vilket betyder 5G för alla oavsett om det går att använda eller ej.

Färgerna blir svart och lila. Priset är ej ännu känt och lanseringsdatumet är någon gång sen vår.

Om man är ute efter bästa möjliga mobilkamera, är det denna eller s20 ultra som gäller?

Ingen av dem är släppta ännu men jag chansar rätt starkt på S20 Ultra - men det är ju också en helt annan kategori pris

Varför håller Sony ens på med mobiltelefoner fortfarande? Ett sorgligt kapitel, nere på 0,1% marknadsandel.

Undrar detsamma…:thinking:

S20 Ultra är bättre men kostar 15 000 kr
S20 Plus är likvärdig och lite billigare
Ryktas om 12500 kr för Sonyn
Screenshot_20200224-203044_Chrome

Har haft en Sony och det var för länge sedan
Ingen höjdare men det kan ha ändrats
Men man kan ju undra

Det är bara trist att se. Sony var aktuella och konkurrenskraftiga en gång i tiden, för 5-6 år sen. Nu konkurrerar man bara på högt pris.

Så är det nog

På pappret, ja. Verkligheten kan visa något helt annat.

Sony har nu släppt en ny mobil Xperia 1 mk4. Men hela live eventet var lite underligt. Man ska antingen vara en proffsfotograf eller en musiker som spelar in sånger uppe i en skyskrapa ungefär…
Så de känns mer nischade än någonsin. Tror inte märket lockar över någon med en Samsung eller iPhone direkt.

Jag tror deras marknadsandelar fortsätter att sjunka.

1 gillning

Jag tror att priset är ett problem med. Mark 3 kostade väl rätt mycket när den kom

Ja den är dyr. Ingen laddare ingår heller. Inte ens själva laddkabeln.
Sen sen i många marknader, först i september i USA.
Sony har dragit ner på de som jobbar med mjukvaran också.

Så det märks med kameralgoritmer och sånt:

1 gillning

Ja det är tråkigt att se. De skjuter lite på hagelbössa. De har ju all hårdvarukompetens i världen både för bild och ljud. De försöker anspela på det genom appar som är rätt avancerade och krävs hög kunskap om filmskapande och foto för att ta till sig. Det hade ju kunnat fungera om slutresultatet sedan var absolut i världsklass för att vara mobil. Där uppe med iPhone 13 Pro Max och liknande.

Men nu är det en rätt medioker content skapare som kräver kunskap från folk som har tillgång till kameror i hundratusenkronorsklassen för att förstå hur mjukvaran fungera.

2 gillningar