Sony avslöjar detaljer om deras kommande VR-headset

Från sajten:
image

CES är i full gång och Sony har berättat lite mer om deras kommande VR-headset till PlayStation 5 som verkar bli en riktigt trevlig historia, men frågan är om det kommer vara lätt att få tag på?

PlayStation VR2 kommer ha en upplösning på 2000 x 2040 pixlar per öga jämfört med tidigare headset som hade en upplösning på 1920 x 1080 per öga. Det hela levereras i 4K HDR och synfältet (Field of View) är på 110 grader. Uppdateringsfrekvensen ligger på 90-120 Hz och headsetet har även stöd för 3D-ljud. Utöver dessa specifikationer så kommer headsetet ha stöd för vibrationer vilket kan bli en ball effekt om man får en kula i huvudet eller liknande och VR2 har fyra kameror som läser av spelarens rörelser, för att koppla ihop VR2 med din PlayStation 5 krävs bara den medföljande USB-C-kabeln.

När det kommer till Sense-kontrollerna så kommer de fungera på liknande sätt som kontrollen till PS5 där vi både har motstånd och vibrationer i knapparna. Vad detta kit kan tänkas kosta vet vi inte än men många på nätet har börjat spekulera och många tror runt 500 dollar. Sony berättade inte heller något om lanseringsdatum men vi får hoppas att de fyller på med mer detaljer inom kort. Sist men inte minst så kommer Horizon till VR-världen i det kommande Horizon Call of the Mountain som ni kan se en liten teaser för nedan:

Källa: Sony

1 gillning

…detta kan göra att jag går över till playstation.
Total avsaknad av detta till Xbox är märkligt.

1 gillning

Ja det verkar bli ett riktigt nice headset och ligger det runt 5-6000 så är det faktiskt väldigt prisvärt också med tanke på specsen. Tycker också det är konstigt att inte Microsoft har satsat på detta med tanke på att de ändå på vissa sätt har varit inne på den där marknaden med Kinect som kom till 360.

1 gillning

Tror microsoft kör hårt på AR…men även där har de inget till xbox.
Deras näsblod från kinect kanske inte lagt sig ännu?

Kinect var ju iofs awesome, tråkigt bara att utvecklarna inte visste vad de skulle göra med det.

Älskade Kinect till 360, spelade deras sportspel hela tiden när vi hade polare över. Var verkligen det ultimata partyspelet. Men ja kanske är som du säger att de inte törs riktigt.

Från sajten:
image

Vi har fortfarande inte fått ett datum från Sony när deras uppdaterade virtuella headset till PlayStation 5 kan tänkas komma men på sin blogg har de berättat lite mer om funktionerna.

See-Through View

See-Through View är en funktion som gör att vi kan se vår omgivning när vi har headsetet på huvudet så vi enkelt kan plocka upp våra PS VR2 Sense-kontroller om de ligger på ett bord eller liknande. Funktionen kommer man åt antingen genom att trycka på funktionsknappen på headsetet eller direkt i menyn.

Visa upp dig själv när du spelar

En annan funktion är att du kommer kunna dra igång en stream så andra kan titta när du spelar. Det i sig är inget nytt men om du även köper en PS5 HD Camera så kommer du även kunna sända ut hur det ser ut när du spelar vilket kan vara roligt för tittarna att se när man flaxar runt med armarna och snurrar runt i vardagsrummet.

Slipp snubbla och riva ned saker

Har du ömtåliga saker och ett relativt trångt vardagsrum där risken för att snubbla är hög? Med funktionen Customized Play Area kan vi med hjälp av Sense-kontrollerna och de inbyggda kamerorna mappa upp rummet som vi spelar i och skapa digitala gränser. När detta är gjort så får vi en varning så fort vi närmar oss den digitala gränsen så vi slipper snubbla eller riva ned den där fina vasen.

VR-mode och Cinematic

Sony berättar även om två lägen och det ena som heter VR-mode är ett läge där spelarna kan spela med en 360 graders vy i en virtuell miljö och materialet visas upp i upplösningen 4000 x 2040 HDR (2000 x 2040 per öga) med en uppdateringsfrekvens som varierar mellan 90-120 Hz. Cinematic Mode eller bioläge som det lär kallas här i Sverige är ett läge där du ser hela UI:t på din PS5 och kan spela dina spel eller titta på en film och allt visas upp på en digital bioduk. I detta läge används en upplösning på 1920 x 1080 samt en uppdateringsfrekvens som varierar mellan 25/60Hz samt 120Hz.

Sony avslutar det hela med att meddela att de kommer att delge mer information inom kort där vi bland annat kommer få reda på när vi kommer kunna köpa PS VR2.

Källa: Sony

Från sajten:
image

Alla förhoppningar om att PlayStation VR2 skulle släpps senare i år har nu grusats i en enda tweet från Sony.

Även om det nu inte blev i år som PSVR2 släpps så har vi åtminstone en tidsram när den kan tänkas släppas. Tidigt nästa år avslöjar tweeten från PlayStations officiella Twitterkonto.

Coming early 2023. #PSVR2 pic.twitter.com/R3MwWVPyNt

— PlayStation UK (@PlayStationUK) August 22, 2022

Mycket har avslöjats om det nya VR-headsetet och Sony har meddelat att ungefär 20 större spel ska finnas tillgängliga när den släpps. PSVR2 kräver att man har ett PlayStation 5 men till skillnad från föregångaren till PlayStation 4 så krävs ingen kamera.

Via: The Verge