Sonos ser ut att jobba på sin första högtalare med stöd för Bluetooth

Från sajten:
Sonos ser ut att jobba på sin första högtalare med stöd för Bluetooth | Teknikveckan


image

Den 26-27 augusti kommer Sonos hålla låda i New York och nu har två nya listningar hos FCC (Federal Communications Commission) skvallrat om vad Sonos eventuellt kommer att visa upp.

Först ut har vi modell S17 som beskrivs av Sonos som en högpresterande trådlös högtalare som är en del av Sonos befintliga ekosystem. Enhetens primära funktion ska vara att streama musik via WiFi, men den ska även ha stöd för streaming via Bluetooth (BLE). Det framgår även att enheten kommer utrustad med en USB-C-port och ett nätverksuttag.

Nästa enhet är listad som modell S23 och på bilden som är med i FCC-listningen ser mycket ut att tyda på att det är Sonos Connect som kommer få sig en liknande design som Sonos Amp. Så mycket mer information än så finns inte om denna produkt men Sonos Connect har ett par år på nacken så det är verkligen dags för en uppdatering, både i design och funktionalitet.

Via The Verge

1 gillning

När jag var liten gjöt farsan ett par hornhögtalare I betong. Jag brukade krypa in och gömma mig i dem. Spelade sjukt bra. De finns kvar i hans villa kopplade till en rörförstärkare. Den nivån av ljudnörderi är helt utdöd, dagens kids skiter fullständigt i ljudkvalitet

1 gillning

Tänker att det är samma med bild. Hur många av kidsen kommer köpa en systemkamera och ett par dyra objektiv? Man ser ju ändå ingen skillnad på Insta och Fb.

Men ljud och bild blir allt bättre i iPhone och trådlösa högtalare. När vänner och kollegor började säga att de fotade enbart med iPhone(kan det ha varit när 5:an kom?) trodde jag först att de skojade med mig. Men idag fotar jag bara med iPhone. Min systemkamera ligger och samlar damm.

Visst blir det bättre, men det är skillnad speciellt om man framkallar en bild eller drar upp den på min svingrymma projektor. Men visst på en mobilskärm märks det inte. De flesta har också kassa monitorer där märks det heller inte, på min eizo som är kalibrerad korrekt märks stor skillnad.

Sedan försöker ju folk dölja det med massor av fejkade bokeh filter och grejer :slight_smile:

Håller till viss del med dig. Jag sålde mitt nikon-hus med tillhörande objektiv och blixt och gick över till spegellöst då jag fotat det mesta med mobilen senaste tiden.
Skillnaden som jag märker dock är djupet i bilderna, blir en helt annan grej på en systemkamera med bra optik än en mobil.

Håller helt med, riktiga bilder tas med riktiga kameror med riktiga objektiv. Sedan kan man förundras över hur bra telefonerna blivit. Min XS tar många gånger magiska bilder. Och den bästa kameran är ju den som är med…

Sedan finns det mer principiella och filosofiska perspektiv på detta. Vad är en bra bild? Är det när bilden stämmer väl överens med verkligheten? Eller är det när bilden är vacker? I det första fallet krävs ju bra kamera och objektiv samt en person som kan hantera detta, i det andra fallet krävs bra fotoredigering och en skicklig hand med det.

Initialt när digital fotoredigering kom var jag extremt mycket emot det. Jag ville se hur fotografen hade lyckats, inte hur redigeringen hade lyckats. Men idag är jag mer flexibel. Kan uppskatta båda sidor, så att säga. Och det krävs ju om man ska gilla bilder från telefoner. Utan filter och stor datakraft i telefonernas kameror skulle det se väldigt platt ut.

1 gillning
1 gillning

Jupp. Vissa bilder är betydligt lättare att ta med min XR än med systemkameran.

Först Philips Hue, nu Sonos. :thinking: Men kanske fungerar isch som Wifi, om högtalarna / lamporna pratar med varandra iaf. Nen kräver ju närmare avstånd mellan varandra.

Helt övertygad att dem här kommer låta som Symfonisk bokhylle-högtalare.

Tycker de borde satsa mer på att göra om deras app eller öppna upp, fungerar inte direkt super med Apple Music.

Inte samma personer som gör mjuk- och hårdvara :wink:

Den där kalibereringsfunktionen ger jag inte mycket för. Jag har audyssey med exern mikrofon på min stärkare, och den ska man positonera i sjukt många lägen innan algoritmen är nöjd. Visst, den är 5.1 men för att mäta akustik behöver man fler mätpunkter även vid stereo eller mono

Vilken kalibreringsfunktion?

Den kan kalibrera akustiken via en mikrofon. Låter som gimmick

HomePod gör det också och det är ingen gimmick. Sen om Sonos är lika bra låter jag vara osagt

För en algorithm som tex audyssey (Den är inte gimmick) sak fungera krävs det massor med mätpunkter, även för mono. Ingen av dessa mätpunkter är direkt vid högtalaren.

Länka till ett ljudforum

Varför ska jag göra det? Om det är så viktigt för dig kan du söka själv.