Sonos plockar personal från Apple

Från sajten:
image

Saori Casey har tidigare varit den mest högst uppsatte personen inom ekonomi hos Apple, men är nu på väg till Sonos efter mer än ett dussin år på Apple.

Casey tar över Sonos CFO-rollen från Eddie Lazarus, som kommer att behålla sina befintliga uppgifter som jurist och ta på sig en roll som strategichef. Precis som Bloomberg också säger är detta en betydande förlust för Apple och det kommer i en rad andra avgångar bland högt uppsatta chefer. Förra månaden rapporterades det att Steve Hotelling, som arbetade med nyckelteknologier som iPhones multitouch-skärm, Touch ID och Face ID, går i pension från Apple. Utöver detta är även Tang Tan, VP för produktdesign på Apple också på väg att lämna.

“Sonos är ett ikoniskt konsumentvarumärke med en spännande portfölj av produkter inom högtalarsortimentet som både glädjer och inspirerar miljontals konsumenter runt om i världen, inklusive mig själv”, sa Casey i pressmeddelandet idag. Hon kommer att tillträda rollen som CFO på Sonos från och med den 22 januari 2024.

Hos Apple var Casey mer eller mindre en högra hand åt Luca Maestri och fick i uppdrag att övervaka finansiell planering, prognoser och relationer till investerare.

Via: 9to5mac