Sonos matchar Move 2 med martinin – kan både skakas och röras

Från sajten:
image

Sonos visar idag upp uppföljaren till den bärbara Sonos Move och förutom en ny läcker färg så bjuds det på en rad förbättringar på insidan av högtalaren.

Bättre än sin föregångare på flera punkter

Den kanske största förbättringen med Move 2 som inte syns men som definitivt lär höras är att Move 2 har fått en uppdaterad akustisk arkitektur med två dubbla diskanter som skickar ut ljudet i stereo. I kombination med woofern så ska det bjudas på ett fylligt ljud med en hel del tryck i. När det kommer till batteritiden så har även den förbättrats ordentligt och gått från 11 timmar på gamla Move till hela 24 timmar (eller upp till 24 timmar rättare sagt). Den kommer även utrustad med en USB-C-port som gör att den kan användas som powerbank för att ladda upp till exempel mobiltelefonen.

 

Den har även stöd får både Bluetooth och WiFi och dessa samverkar så det både går att koppla dem via Bluetooth till stereopar eller gruppera med Sonos-systemet via WiFi. Högtalaren är även lite vänligare mot miljön med både utbytbart batteri och tillverkning med återvunnen plast. Move 2 har en IP56-klassificering och klarar både fall, vattenstänk, regn, smuts och sol.

Grönt är skönt

När det kommer till designen så är den relativt oförändrad men på toppen av högtalaren har den fått samma design som Era-serien. Det innebär ett volymreglage som är urgröpt i högtalaren och touchkontrollerna är placerade på samma sätt som i Era-serien. Utöver ett vitt och ett svart utförande så kommer Move 2 även i ett grönt utförande (oliv som de själva kallar färgen) och den nya färgen är riktigt läcker och matchar förmodligen perfekt på en filt i gräset.

“Sedan lanseringen 2019 fortsätter Move att vara den bäst säljande högtalaren i sin kategori tack vare sin mångfald och sitt kraftfulla ljud,” säger Patrick Spence, CEO på Sonos. “Vi strävar efter att skapa ljudupplevelser som inspirerar till djupare gemenskap oavsett vem vi umgås med eller var vi är. Move 2 avancerar vårt löfte till omslutande ljud genom att föra stereoljud till vår mest populära portabla högtalare, med samma next-gen akustik och design som vi presenterade med Era-familjen.”

 

Priset på Sonos Move 2 landar på 5 499 kronor och billigast på prisjakt för den första modellen ligger i skrivande stund på 4 890 kronor så går du i funderingar på att köpa en Move är det värt att vänta på den nya. Väntan blir inte så lång då Move 2 kommer gå att klicka hem överallt i världen från och med idag med lansering 20 september.

Galleri

2 gillningar

Blir intressant att höra reviews på hur den låter i jämförelse med gen.1

Vita färgen ser vitare ut än gen.1 lunar white eller är det bilderna som lurar en ? och svarta har svart sonos logga istället för vit
USB C porten har stöd för line-in som ERA högtalarna , det är ju bra !
Gillar att det nu är USB C i änden på laddsadden och att den inte sitter fast i väggkontakten, borde kunna hitta en mer kompakt del som man pluggar in i väggen mot klumpen som är för gen.1

Tycker också den ser lite vitare ut har den gröna hemma på test nu och den är ruskigt snygg irl :heart_eyes:

2 gillningar