Sonos gör en kovändning gällande sina återvinningsprogram.

Från sajten:
image

Sonos har nu övergett sitt gamla återvinningsprogram

Sonos Trade Up program som det kallades var ett program som bestod i att användare skulle bricka sina gamla produkter för att få 30% rabatt på nya Sonos högtalare.

När en äldre högtalare ingick i programmet så började en nedräkning på 21 dagar. Efter 21 dagar så slutade högtalaren att fungera. Tanken från Sonos var att användarna under den här tiden skulle hinna köpa en ny högtalare med 30% rabatt och lämna in den gamla högtalaren för återvinning.

Tilltaget fick mycket kritik för att dels inte vara miljövänligt och dels för att andrahandsmarknaden skulle riskeras att fyllas med brickade högtalare. Det florerade även rykten om att äldre högtalare skulle komma att sluta fungera, vilket i sig inte stämde.

Men enligt The Verge så har nu Sonos ändrat sig här. Det fina i kråksången är att Sonos inte bara ändrat sig utan förändrat programmet till att ha fler alternativ till vad som händer med högtalaren.

Nu finns alternativen: Behåll högtalaren, ge den till någon, återvinn den på en lokal miljöstation eller skicka den till Sonos och låt företaget hantera återvinningen av högtalaren. + att du får 30% på en ny högtalare.

Det kan nästan inte bli bättre än så här. Det enda som skulle gjort det här programet top notch är om Sonos skulle kunnat uppgradera sina äldre högtalare för att matcha tekniken 2020.

Kan de inte bara göra de äldre högtalarna till slave-enheter (måste paras/stereo med en nyare modell)? De borde ju klara prestandamässigt, wifi + ljudström + true-play

Ja, på samma sätt som AirPlay 2 fungerar i dag

Precis

Har någon hört något om man kan låsa upp sina spärrade enheter!? Alltså om man tråkigt nog spärrade sina fungerande enheter innan allt rabalder uppstod.