Somfy moderniserar sig med ny app och gateway

Från sajten:
https://teknikveckan.com/somfy-moderniserar-sig-med-ny-app-och-gateway/


image

Franska Somfy visade häromveckan upp sin nya TaHoma-gateway. Utöver att stödja RTS och deras egna io-homocontrol-protokol så erbjuds nu även Zigbee 3.0 vilket gör den betydligt mer intressant än sin föregångare.

Nu tänker du kanske vad markistillverkarna Somfy har med teknik och automatisering att göra? Somfy är för gemene man absolut mest kända för sina markiser och andra solskydd men mycket av det har alltid styrts med hjälp av fjärrkontroller samt automatik baserad på vind och sol.

TAHOMA SWITCH

Genom TaHoma-boxen kunde vi automatisera detta ihop med andra typer av smarta hem-produkter genom att den stödde både den RTS-teknik som fjärrkontrollerna går på men också deras egna protokoll io-homecontrol som man utvecklat ihop med flera andra bolag. Dessvärre har Zigbee som ser ut att ta över allt mer saknats och men nu kommer man alltså få in allt i en gateway. Dessutom ser man ut att ha löst problemet med att gränssnittet sett ut att ha varit från 90-talet och dessutom varit beroende av stora skärmar och därmed inte varit smidigt på en mobil.

Till skillnad mot andra liknande enheter har den trådlöst nätverk samt ett utseende som är gjort för att den skall stå framme. Slutligen har tre programeringsbara knappar, två för att skapa scenarier och en för att stoppa dem.

TaHoma Switch från sidan

I vanlig ordning betyder det inte att bara för något har stöd för Zigbee så kan du få in varenda Zigbee-enhet utan svett och tårar.

Somfy TaHoma Switch ihop med det nya appen blir tillgänglig till hösten och då får vi också reda på det exakta priset.

Se även vår video från CES med uppkopplade tingest.

1 gillning