Solpaneler i Samsungs nya fjärrkontroll

Från sajten:
image

För 2021-års TV-modeller fokuserar Samsung en hel del på miljön och lanserar bland annat en fjärrkontroll med solceller.

Utöver att fortsätta med att göra TV-kartongerna utan färgglada pastellfärger utan i stället bara i ren kartong så kommer fjärrkontrollen i årets TV-modeller att vara ständigt uppladdad via solceller. Lyckligtvis krävs det inte så mycket för att ladda upp en fjärrkontroll så det räcker gott med inomhusljuset.

Detta är ju rätt självklart när vi tänker efter, varför skall vi springa runt och sno batterier från andra enheter bara för att fjärrkontrollen slutar fungera när vi minst vill? Vidare är det tillverkad med hjälp av återvunnen plast, ungefär cirka 24 procent.

Detta och andra nyheter släppte de under dagens livesändning där de presenterade Neo QLED som verkar vara ett samlingsnamn för alla nyheter som kommer i årets modeller. Det inkluderar bland annat följande:

  • Stöd för Google Duo-video. Kräver extern kamera.
  • Ändra bildformat (aspect ratio) när du spelar på PC (dvs bredare bild men med mer svart yta och under), stöd för Freesync Premium Pro.
  • En digital personlig tränare (Endast i USA, Storbritannien, Kanada och Sydkorea)
  • DEX – jobba på mobilen fast med gränssnitt för större skärmar.
  • 8K-varianterna har stöd för 4 bildkällor samtidigt inklusive trådlösa från mobilen. 4K har stöd för två.
  • Samsung TV Plus – en gratisstreamingtjänst (tillgängligt i USA, Kanada och 7 Europeiska länder). Kommer även till mobilen i USA.

Men tyvärr inget Dolby Vision.

1 gillning