Solcellsföretaget Otovo säkrar över en miljard

Från sajten:
image

Solpaneler ligger högt på många hushålls önskelista och nu har Otovo fått ett tillskott. Bolaget har nu säkrat över 1 miljard kronor i en ny finansieringsrunda.

Det norska bolaget Otovo som är verksamt såväl i Sverige som i flera andra europeiska länder har nu landat en ny finansieringsrunda. Företaget får in över 1 miljard svenska kronor som ska användas för att öka möjligheten för fler att producera egen grön el.

Otovo

Andreas Thorsheim, Chief Executive Officer och Petter Ulset, Chief Financial Officer på Otovo

Intresset för att investera i solpaneler ökade kraftigt under förra året tack vare de betydligt högre priserna för elektricitet. För att sänka sina elkostnader har många husägare valt att investera i solpaneler då investeringen i dessa återbetalar sig snabbare tack vare ökade priser på el.Otovo

 

Sedan tidigare är den svenska koncernen Axel Johnson en av storägarna i det norska bolaget. Den nya finansieringsrundan innebar ett tillskott på 1,1 miljarder svenska kronor från DNB Bank ASA (“DNB”) och Sparebank 1 SR-bank ASA (“Spb 1 SR-bank”).

Är du på väg att investera i solpaneler eller har precis gjort det?

Källa: Pressmeddelande

Hoppas de använder pengarna till att skaffa nån som läser förfrågningar. Jag har vid två tillfällen lämnat intresseanmälningar via deras eget kontaktformulär, den första redan i våras, men ännu har de inte ens svarat. Riktigt usel kundservice måste jag säga.