Snart kommer det gå att installera om Windows 11 utan att förlora sina filer

Från sajten:
image

Om vi behöver installera om operativsystemet på vår PC så har det inte funnits något smidigt alternativ att göra detta på utan att förlora våra filer men snart är det ett minne blott.

Om du är en Mac-användare så är du säkert van vid att det går att boota upp i återställningsläge och installera om macOS utan att några filer eller inställningar försvinner men om du har en PC med Windows installerat så har det inte varit lika lätt att installera om operativsystemet. I den senaste betan av Windows 11 har det dykt upp en ny funktion som Microsoft kallar “Fix Problems using Windows Update” och den nya funktionen låter användare installera om Windows 11 med hjälp av Windows Update.

Bild från windowslatest

Det fina är att alla inställningar du gjort i Windows 11, dina appar och så klart alla privata filer inte försvinner och Microsoft beskriver det på följande sätt: “Reinstall your current version of Windows (your apps, files, and settings will be preserved).”. När denna efterlängtade funktion faktiskt kommer vet vi inte ännu men förhoppningsvis dröjer det inte allt för länge innan den släpps publikt.

Källa: Windowslatest

Va? Det har ju funkat sen Windows 7 som släpptes för 15 år sen. :slight_smile:

Det är också min upplevelse att man kunnat göra det ett tag. Eller i alla fall något liknande.

Kan tänka mig att det nya har mer med synken av alla settings mm jag hjälpte en bekant att byta dator förra veckan. Det var en äldre Windows 11 home uppgraderad från Windows 10. Den nya datorn körde också Windows 11 home och eftersom hon var inloggad mot Microsoft på den gamla och den nya frågade efter inlogg så återställdes allt med inställningar, bakgrund, Edge med alla bookmarks och settings, Outlook med settings osv det vara bara att köra på som vanligt. Alltså känns ju självklart att det är så 2023 med tanke på hur det ser ut på telefonerna och mac men inte sett det själv på home-version av Windows tidigare. Riktigt snyggt numera faktiskt :+1: