Snart kan du spola tillbaka i NES-spel till Nintendo Switch

Från sajten:
Snart kan du spola tillbaka i NES-spel till Nintendo Switch | Teknikveckan


image

Dagens spel är ofta inte lika utmanande som förr och många spel till NES var rent av omöjliga att klara med få antal liv och när liven väl var slut var det bara att börja om från början.

Nu meddelar Nintendo att de kommer införa en ny funktion som gör att ägare som spelar NES-spel på sin Nintendo Switch kan spola tillbaka i spelen om de skulle dö eller missa något avgörande i spelet. Om du vill spola tillbaka så håller du bara in ZL och ZR för att komma åt flera tidigare sekvenser som du spelat. Totalt finns 44 NES-spel till Switch och den 17 juli kommer funktionen att lanseras och även två nya spel, Donkey Kong 3 och Wrecking Crew.

Via The Verge

Men vad är detta för hippi fasoner???.

Jag gillar det! Helvete så svåra spelen är idag. I yngre dagar hade jag psyke att nöta och spela om gång på gång men inte idag haha.

1 gillning

Har inte me åldern o göra då ?.. :innocent:

Garanterat! :older_man:

1 gillning

Jäkla “alla ska medalj” dravel.
Man måste lära sig besvikelse och frustration…

Haha visa aldrig funktionen för kidsen så är det löst! Eller damma av den gamle goa konsolen!

1 gillning

Minns Nintendo Videospelsklubb (jag har kvar alla nummer av tidningen i en låda i källaren) och att man kunde ringa in och få hjälp med spel. Man kunde även skicka in till en spalt i tidningen och skryta med vilka spel man varvat, att man var en så kallad Power Player.

De fanns få fusk på den tiden. Ett var så kallade fuskkoder (Konami-koden är välkänd) där man tryckte in olika kombinationer i ett spel och fick hjälp i form av t.ex. extraliv. Ett annat var att hitta så kallade warpzoner i spelen som gjorde att man hoppade fram flera banor.

Spelen med Silverkartong (Metroid, Kid Icarus osv.) hade stöd för att knappa in koder för att hoppa längre fram i spelen så att man kunde fortsätta spela med samma förutsättningar några dagar senare. Spelen med guldkartong (bl.a. Zelda-spelen) hade ett inbyggt batteri i kassetten som tillät en att spara.

1 gillning

… Inte så säker det var bättre förr

Minns koderna till Sonic också så man kunde välja nivå :heart: Fan tv-spel var så mycket mysigare förr!

Såklart :nerd_face:

1 gillning

Men snälla Nintendo, släpp sargen och skicka ut SNES, N64 och även GameCube-spelen till Nintendo Switch Online!

Eller bara låt oss köpa dem billigt i den digitala butiken.

2 gillningar