Snart får Stockholm en restaurang med fokus på pommes frites

Från sajten:
image

I Holland är det väldigt populärt med snackbarer och nu kommer konceptet till Stockholm då restaurangen Pom Friterie slår upp sina dörrar på regeringsgatan.

Den första snackbaren öppnade 1915 i Utrecht, Holland och idag har landet tusentals av dessa som serveras pommes frites och andra friterade rätter. Restaurangen Pom Friterie är en nordisk vidareutveckling på de holländska snackbarerna och tanken med restaurangen är att servera friterad mat av absolut toppklass.

Vi har utvecklat våra handskurna pommes frites i nästan tre års tid nu. Både råvaror och tillagningen är finslipade in i minsta detalj, säger Jorit Gras som är grundare och köksmästare på Pom Friterie. För rätt stämning är vår nordiskt designade restaurang uppbyggd kring en pulserande bar med en egenutvecklad cocktailmeny för friterade rätter.

Pom Friterie har en egen framtagen potatis som ska vara perfekt att göra pommes frites på och den odlas av en ekologisk bonde i Holland. Utöver fantastiska pommes så kommer det även att finnas en street food-meny men andra smaskiga saker. Det är holländarna Marvin Romein och Jorit Gras som står bakom satsningen och deras restaurang öppnar under våren 2023 i hörnet av Regeringsgatan och Lästmakargatan i Stockholm.

Via pressmeddelande

Helvete detta ligger 10 meter från mitt jobb, jag kommer bli tjock(are).

6 gillningar

Kärlekshandtag vännen! Se allt positivt!

1 gillning

Är det möjligt? :joy::joy::joy:

Sa min fru när jag klev ur duschen idag med. "Fan Marcus nu är det nog dags att börja gymma igen va?"

Tack för den, tack.

5 gillningar

Det tillhör väl inte vanligheterna att du "kliver" ur duschen, trodde det var @Sevis som drog ut dig. :joy::joy:

2 gillningar

Frågan är ju bara om det kommer vara okej att ta med sig en Big Mac in och käka till dessa pommes? Annars får det vara...

Överskattat. Min fru har bara muskler nu, är ju som att att ligga sked med en plåtbit.

Lite rättelse.
Landet heter Nederländerna på svenska, Netherlands på nederländska och engelska.
Utrecht ligger inte i region Holland utan i region Utrecht.

1 gillning