Snapchat och Daft Punk avslöjar nya Snapchat AR-upplevelser

Från sajten:
image

Snapchat och Daft Punk samarbetar kring släppet av “Random Access Memories 10th Anniversary Edition”. Det bjuds på lite mer med modern teknik.

Snapchats AR Studio skapar exklusiva Augmented Reality-upplevelser för lanseringen av Daft Punks “Random Access Memories 10th Anniversary Edition”. För fans blev en serie upplevelser tillgängliga den 12 maj runt om i världen, “Daft Punk: Memories Unlocked”.

Totalt skapades tre AR-upplevelser som ger fans och Snapchat-använare uppslukande musikupplevelser i appen. Upplevelserna utnyttjar Snaps innovativa förstärkta AR-teknik, såsom Marker Tech och Image Code, som gör att AR-upplevelser kan triggas genom att skanna en bild eller funktioner som möjliggör geografiskt riktade AR-upplevelser som bara kan nås på specifika platser runt om i världen.

Dessa upplevelser finns tillgängliga:

  • AR-upplevelse #1 – Ett spår gömt mitt framför oss i 10 år. Låten “Horizon”, som ursprungligen fanns med i den japanska 2013-versionen av albumet, presenterades för resten av världen via Snapchats AR Lens. Fans kan använda Snapchat-kameran för att skanna det ursprungliga skivomslaget till Random Access Memories för att avslöja en ny kristallhjälm och lyssna på “Horizon”, som har varit gömd i silver- och guldhjälmen i över 10 år! Genom att vända kameran kan Snapchat-användare ta på sig kristallhjälmen medan de lyssnar på låten.
  • AR-upplevelse #2 – Skattjakt i 10 städer runt om i världen. En skattjakt på 10 ikoniska platser runt om i världen. GPS-koordinater kommer att publiceras på duons olika sociala mediekanaler för att ge fansen ledtrådar om vart de ska gå och hitta dessa 10 exklusiva nya AR-upplevelser runtvärlden, laget av Snap’s AR Studio. Detta i följande städer: Paris (Frankrike), New York (USA), Los Angeles (USA), London (Storbritannien), Berlin (Tyskland), Mexico City (Mexiko), Tokyo (Japan), Sydney ( Australien), São Paulo (Brasilien) och Buenos Aires (Argentina).
  • AR-upplevelse #3 – Den nya AR-hjälmen presenteras – genom att skanna QR-koden på skylten kommer fans och Snapchat-användare att kunna komma åt det nya AR-objektivet med det inbyggda “Horizon”-spåret. Detta kan upplevas på platser i Paris, New York, Los Angeles, Mexico City, Sydney, London, Liverpool och Berlin.

Någon i Bubblan som är ett hardcore Daft Punk-fan?

Källa: Pressmeddelande