Snapchat lanserar nya funktionen "Shared Stories"

Från sajten:
image

Snapchat ligger inte på latsidan och lanserar nya produkter och funktioner på löpande band. Senast ut är funktionen “Shared Stories” som gör det enklare att dela minnen.

Det var inte länge sedan Snapchat höll event och presenterade sin flygande kamera, Pixy, för allmänheten som vi skrev om tidigare. Nu lanserar de även funktionen “Shared Stories” som ska göra det enklare att dela minnen med dina vänner men också att sprida dessa till en större grupp människor. Funktionen “Shared Stories” är en variant på “Custom Stories” med skillnaden att om du lägger till vänner i denna så kan de i sin tur lägga till sina vänner så att fler kan ta del av minnena.

För att komma igång med “Shared Stories” går du till din profil i Snapchat, väljer att skapa en ny story och sedan “Shared Story”. Precis som tidigare med “Stories” försvinner dessa automatiskt efter 24 timmar. Det finns en stor skillnad jämför med “Stories” och “Groups” och det är att det inte finns någon chatfunktion för “Shared Stories”. Om någon som är blockad av dig som användare blir inbjuden till en “Shared Story” blir du meddelad om detta och har på så sätt kontroll över vem som har koll på innehållet.

Shook Lens

Snapchat har dessutom passat på att lansera en ny lins vid namn “Shook” som öppnar ögonen på dig… Sedan “Shook” lanserades förra veckan har över 144 miljoner Snapchat-användare använt denna mer än 1 miljard gånger. I snitt används denna nästan 30 sekunder åt gången och total tid som spenderats med denna har redan passerat 130 år!

Snapchat Shook Lens

Vill du prova Shook Lens kan du göra det här. Alternativt så öppnar du Snapchat-appen, öppnar Lenses via Smiley-knappen till höger om kameraknappen, tryck på “Utforska” längst ner till höger och skriv “Shook” i sökfältet.

Källa: Techcrunch

Med tanke på alla som filmar sig och lägger till sig med fruktansvärda grimaser så önskar man nog att de låg lite på latsidan faktiskt.