Snapchat kommer till datorns webbläsare och andra nyheter

Från sajten:
image

Snap presenterade idag nyheten om att tjänsten Snapchat kommer för webbläsaren på din dator. Detta gör det möjligt att skicka snaps och chatta med vänner direkt från din dator.

Snapchat är en populär app för att chatta och hålla kontakten med vänner. Nu släpps snart möjligheten att göra detta via din datorn men primärt för de användare som abonnerar på Snapchat+ i dessa länder; USA, UK, Kanada, Australien och Nya Zealand. Därefter står Frankrike, Tyskland, Saudiarabien och Förenade Arabemiraten på tur. När tjänsten lanserats i dessa länder står resten av världen på tur.

Snapchat For Webb

Tjänsten Snapchat for Web gör det möjligt att skicka meddelanden och snaps men också video och vanliga samtal. Även reaktioner ska vara möjliga via webbläsarversionen och i framtiden är det tänkt att Lenses ska bli tillgängligt också. Det kommer inte att vara möjligt att ta screenshots enligt företaget vilket i och för sig inte hindrar någon från att ta en bild med mobilen på skärmen…

Mer information om Snapchat for Web kommer här så småningom.

Källa: Techcrunch

Plötsligt händer det.

Har det ens efterfrågats? :grin:

Instagram för iPad händer däremot aldrig.

1 gillning

Tell me about it. Som ett djur.

1 gillning

Från sajten:
image

Snapchat är inte den barnvänligaste platsen på internet men nu lanserar de något som de kallar familjecentralen där föräldrar kan få lite mer koll på vad ens barn faktiskt gör på Snapchat.

Tanken med familjecentralen är att göra Snapchat till en säkrare plats för yngre användare i spannet 13 till 18 år. Med den nya funktionen kommer föräldrar att få insikt i vilka vänner ens barn har på tjänsten men kan inte läsa deras meddelanden. Det kommer även gå att se vilka nya vänner ens barn har lagt till och direkt i familjecentralen går det att rapportera misstänkta konton till Snapchats säkerhetsteam.

Familjecentralen lanseras idag i USA, Storbritannien, Australien, Nya Zeeland, Kanada och under hösten kommer tjänsten lanseras på flera andra marknader globalt. Snapchat har redan idag vissa säkerhetsfunktioner där bland annat de som är under 18 år måste vara vänner med de som de kommunicerar med. Vänlistorna är privata och de under 18 år kan inte ha en offentlig profil.

Via Pressmeddelande

2 gillningar

Becknarväska är väl obligatorisk för Snapchat-användare?