Snapchat inför fler säkerhetsåtgärder för unga användare

Från sajten:
image

Snapchat fortsätter arbetet med att göra sin produkt säkrare för unga användare. Nu lanseras ytterligare åtgärder för att göra dem uppmärksamma och öka säkerheten.

Snap, företaget bakom Snapchat lanserar nu flera åtgärder och tips för att göra unga användare uppmärksamma på misstänkt beteende i appen. Dessa åtgärder riktar sig främst mot användare under 18 år så att de ska kunna få en bättre och mer åldersanpassad upplevelse i appen.

Förbättringarna i appen är utformade för att skydda tonåringar från att bli kontaktade av människor de kanske inte känner i verkligheten. Syftet är att ge en mer åldersanpassad upplevelse på Snapchat och för att mer effektivt slå ner på konton som vill marknadsföra innehåll som är olämpligt för åldersgruppen. Minimiåldern för att använda Snapchat är fortfarande 13 år.

Snap rullar ut en ny funktion som skickar en popup-varning till en tonåring om de kontaktas av någon de inte delar gemensamma vänner med. Detta meddelande är tänkt att uppmuntra tonåringen att noga överväga om de vill ha kontakt med den här användaren och kommer att uppmuntra dem att inte acceptera om det inte är någon de litar på.

Idag kräver Snap redan att 13-17-åringar har flera gemensamma vänner med en andra användare innan de kan visas i sökresultat eller som ett vänförslag. Snap höjer nu denna gräns för att kräva ett större antal gemensamma vänner baserat på det totala antalet vänner en Snapchat-användare har – med målet att ytterligare minska möjligheten för minderåriga att kontaktas av främlingar.

Som standard kommer Snap nu också att ta bort allt föreslaget innehåll, inklusive sexuellt suggestivt innehåll, på Stories och Spotlight för att åldersanpassa innehållet.

För att hjälpa till att slå ner på konton som inte utgör något omedelbart hot men ändå bryter mot Snaps regler har de lanserat ett nytt Strike-system. Med detta system tar Snap omedelbart bort olämpligt innehåll som det proaktivt upptäcker eller som rapporteras till Snap. Om de ser att ett konto upprepade gånger försöker kringgå reglerna kommer Snap att avsluta deras konto.

Förändringarna i appen börjar rullas ut under de kommande veckorna. Först ut är Strike-systemet som lanseras redan idag.

Källa: Pressmeddelande