Snap+ Travel Charger räddar dig när dina mobila batterier tar slut

Från sajten:
image

Mophie ser till att täcka våra behov när vi är på språng med deras senaste reseladdare för mobila enheter.

Kampen

En ständig kamp i tekniklivet är att försöka hitta en smidig laddningslösning utan att behöva bära med sig en hög med kablar till enheterna. Mophie har förstått det här och utvecklar ständigt nya lösningar till oss och har nu ställt in siktet på att bli våran resekamrat. Självklart handlar det ju inte bara om resorna som Snap+ Travel Charger passar till utan vart vi än tar vägen med våra mobila enheter och kan tänkas behöva ladda dem.

Allt-i-ett

Snap+ Travel Charger kommer i ett smidigt tygbeklätt resefodral och i den finns tre fack som innehåller en USB C-kabel, strömadaptern på 30 watt och så klart 4-i-1-hubben som är ihopvikt som en smidig plånbok. Med Snap+ Travel Charger får vi en magnetisk laddningsplatta som håller din iPhone 12 eller senare på plats men som så klart även kan ladda andra telefoner och enheter trådlöst. Det följer även med en smidig magnetring med installationsguide för att fästa på telefoner som saknar just en magnetring.

Hubben har ytterligare en yta som passar perfekt för hörlurar som har stöd för trådlös laddning. Slutligen finns det både en vanlig USB- och USB C-port för övriga tillbehör och enheter. Kort och gott ett alldeles lagom laddningspaket för telefonen, hörlurarna, surfplattan och exempelvis klockan. Har du en väska som du vanligtvis använder till enheterna så lär du få plats med Mophies resefodral som har en yta på 166x100x40 mm när allt är nedpackat i den.

Effekten

Med en strömadapter på 30 watt kommer du tyvärr inte kunna ladda din bärbara dator samtidigt som du laddar andra enheter. Men om du har en mindre bärbar dator med ett behov på minst 30 watts effekt så är ju en lösning att använda den medföljande strömadaptern och USB C-kabeln direkt in i datorn när du inte behöver ladda dina mindre prylar. Dessutom kan du få ner en hel del smidiga GaN-adaptrar i resefodralet med högre effekt om du vill uppgradera det hela.

 • Magnetisk trådlös laddning: 7,5W för iPhone, upp till 15W för Android-telefoner
 • Hörlurar trådlös laddning: upp till 5W
 • USB C-port: upp till 20W PD
 • USB A-port: upp till 12W
 • Max effekt flera enheter: Magnetisk trådlös laddning 7,5W, hörlurar 3W, USB A+C 15W

När det kommer till laddning av mobila enheter så är det ganska lagom effekt det handlar om. Även om iPhones med MagSafe lägger sig på plats så har dessa endast stöd för trådlös laddning på 7,5 watts effekt istället för 15 watt som det bjuds på till Android-telefoner. Det blir lite komiskt när man kan använda en MagSafe-kabel till USB C-porten som levererar 20 watt för att ladda iPhone med 15 watts effekt. Men denna situation beror troligtvis på en begränsning från Apple som hade drivit upp prislappen annars. Det här blir ganska tydligt när Mophie faktiskt erbjuder en reseladdare med 15 watts MagSafe och Apple Watch-laddare som kostar ungefär 700 kronor mer.

Men om du har behov för snabbladdning av telefonen så är det ju USB C-porten där du finner guldet med 20 watts effekt men som då kräver att du tar med en extra kabel. Den passar annars bäst att ladda din iPad eller surfplatta med. Den vanliga USB-porten har för undertecknad blivit där Apple Watch-kabeln får sitta men den funkade lika bra till att ladda hårtrimmern också. Frugans AirPods som saknar trådlös laddning har kunnat nyttja den med en lightning-kabel på utflykterna med.

Recension: Mophie Snap+ Multi-Device Travel Charger

Fördelar

 • Smidig både i och utanför hemmet
 • En hubb som täcker de flesta mobila behoven
 • Magnetisk ring och resefodral följer med

Nackdelar

 • Priset hade gärna fått vara lite lägre
 • Endast 7,5 Watts trådlös laddning för iPhone

Detaljer

Vad följer med:

 • Mophie snap+ travel charger
 • USB C 30W strömadapter
 • USB C-strömkabel
 • Magnetring och mätguide för installation
 • Snabbguide
 • Resefodral

Pris: Ca. 1 300 kronor

Sammanfattning

Mophie har fått till en riktigt smidig laddningshubb att ta med så fort du går utanför dörren. För egen del har den dessutom blivit en hubb i sovrummet för telefonen, hörlurarna och min iPad som alla laddas samtidigt när det är läggdags. Priset på ungefär 1 300 kronor kan kännas lite högt men det är en investering för framtida tillfällen när du behöver en smidig laddare att snabbt kunna ta med till flera enheter. Med lite tur kommer prislappen gå ner en aning så småningom eller så får vi hoppas att svenska valutan stärks till slut. Om du behöver något som passar även för en kraftfullare dator och inte har något emot att ha fler kablar så är Mophies speedport 120 travel kit en bättre lösning.

Betyg: 3.5 / 5

Teknikveckan rekommenderar!
1 gillning