SmartWings vill ge oss smarta rullgardiner

Från sajten:
image

Smarta rullgardiner och solskydd blir allt populärare i våra hem. SmartWings från Amerika ger sig in i leken nu med sina varianter.

Smarta hem är inte bara robotdammsugare och belysning utan även solskydd som kan styras automatiskt, via sensorer eller med rösten. Amerikanska företaget SmartWings visar nu upp en kollektion av smarta solskydd som ska konkurrera med produkter från Ikea, Somfy, Aqara med flera.

SmartWings Apple HomeKit

Via sin amerikanska hemsida och butik på Amazon visas nu upp varianter som sägs fungera med Apple HomeKit. Utöver smarta rullgardiner, både mörkläggande och för blockering av solljus visas även andra invändiga solskydd. Enligt information på hemsidan så kan dessa skräddarsys i en mängd fasta bredder och med olika typer av textilier.

Motorer finns för såväl Zigbee som Alexa, Google Assistent, SmartThings och HomeKit samt en version som fungerar med företagets egna fjärrkontroll. HomeKit-versionen ansluts via Bluetooth och enligt uppgift ska det handla om ett chip som går att uppdatera till Thread. Huruvida dessa sedan går att uppdatera till Matter nämns dock inte.

De inbyggda batterierna sägs hålla i 4-6 månader beroende på användning och laddas via mikro-USB.

Än så länge säljs de enbart i USA och om de når oss på denna sida Atlanten återstår att se.

Källa: HomeKit News

Bara Bluetooth?
Tveksamt stöd för både Thread och Matter?
Bara batteridrift?
Micro-USB anno 2021?

Nej, den produkten kan stanna på andra sidan pölen.

Inte Bluetooth - Zigbee.

Matter är inte färdiglanserat så där kan vi inte komma och kräva någonting ännu. Thread har nog inte kommit till gardinmotorer ännu.

Homekit-versionen kör med Bluetooth enligt artikeln med en ev uppgradering till Thread i framtiden.

Det är förjävligt ändå.