SmartWings presenterar Matter-kompatibla plisségardiner

Från sajten:
image

Produkterna som är kompatibla med den nya IoT-standarden Matter blir fler och fler. Nu har även världens första plisségardiner som är kompatibla visats upp.

På Indiegogo går det just nu att stötta ett projekt från SmartWings som innebär att det går att lägga händerna på världens första Matter-kompatibla plisségardiner. För dig som inte har koll på vad plisségardiner är så handlar det om en bikake-formad konstruktion som vecklar ut sig när de rullas ner. Luften mellan de olika sektionerna isolerar också vilket innebär att det går att minska sina energikostnader när de används på rätt sätt.

Tack vare stöd för Matter över Thread så kommer de att fungera med de stora plattformarna för smarta hem; Apple Home, Google Home, Amazon Alexa, Samsung SmartThings samt Home Assistant. Drift sker via det inbyggda batteriet som laddas via USB-C eller om man väljer, via en solpanel.

Precis som med många av dagens smarta solskydd så finns det en mängd funktioner för att öka komforten i hemmet. Schemalägg efter soluppgång eller solnedgång, på specifika tider, styr med rösten, fjärrkontroll eller via någon smart plattform.

Rekommenderat pris startar runt 3500 svenska kronor med leverans i september månad.

Källa: Indiegogo

1 gillning

Plisségardiner är riktigt trevliga i moderna fönster. Men väldigt dyra redan som manuella om kvaliteten ska vara ok.