Smarta termostaten från tado värmer när priset är som lägst

Från sajten:
image

Den smarta termostaten från tado° kan nu värma ditt hem när priset är som lägst. Företaget lanserar nu ett nytt abonnemang som spar pengar.

Tyska företaget tado° lanserar nu ett nytt abonnemang, tado Balance som ser till att deras smarta termostat värmer ditt hem när priset är som lägst. Abonnemanget drar nytta av de flexibla energipriserna och siktar på att värma eller kyla ner ditt hem när priserna är låga.

tado Balance lanseras idag i flertalet europeiska länder för en kostnad av 4 euro i månaden eller 30 euro per år. I princip fungerar tjänsten som så att om du vill att ditt hem ska vara uppvärmt om tre timmar och energipriset är billigare om en timme så startar uppvärmningen först då.

Tado Balance

Vid lanseringen ska tjänsten fungera med utvalda värmesystem, specifikt luft-luft värmepumpar som drivs av elektricitet. Stöd för fler värmesystem kan komma om ett par månader.

Enligt tado° ska kostnaden kunna minskas med i genomsnitt 20 procent utöver de 22 procent som företagets smarta termostater redan sparar. tado° Balance lanseras idag i UK, Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien, Nederländerna, Danmark, Norge, Sverige, Österrike och Schweiz.

Källa: The Verge