Smarta termostaten från Ecobee får nu Siri och AirPlay 2

Från sajten:
image

På WWDC 2021 i år meddelade Apple att det skulle bli möjligt för tredjepartstillverkare att integrera Siri i sina produkter. Nu rullas uppdateringen ut till Ecobee SmartThermostat.

Direkt efter detta kungjorde Ecobee att de hade för avsikt att integrera Siri i sin smarta termostat. Ecobee SmartThermostat har börjat få uppdateringen nu och blir den första officiella icke-Apple produkten som har Siri-funktionalitet. Det rör sig om HomeKit-certifierade produkter eller rättare sagt högtalare med AirPlay 2 och inbyggda mikrofoner som kan få den möjligheten. Så, fritt fram att säga “Hej Siri” till termostaten på väggen och se vad som händer.

För att detta ska fungera så krävs en Apple HomePod mini (eller HomePod) eftersom röstkommandot inte hanteras direkt på enheten utan skickas vidare för att processas på din HomePod mini som då fungerar som en hub. Efter uppdateringen meddelas användare om funktionaliteten i Hem-appen och därefter är det fritt fram att be Siri fixa vad du behöver ha gjort. Funktionen sägs även fungera med andra produkter som t ex dörrvideoklockor eller som intercom i hemmet.

I samband med uppdateringen får den smarta termostaten även stöd för AirPlay 2 vilket innebär att du kan använda den som högtalare för din musik. Tidigare fanns stöd för såväl Apple HomeKit som Amazon Alexa.

Ecobee SmartThermostat säljs främst på den amerikanska marknaden men det ska bli väldigt intressant att se vilka andra produkter som får denna funktionalitet framöver. Vilken produkt i ditt hem vill du ha Siri i?

Källa: AppleInsider

1 gillning

Kom igen nu sonos, vill varken ha google eller amazon som bor hemma hos mig

2 gillningar