Smarta rullgardiner med stöd för Thread

Från sajten:
image

Thread bidrar till ett stabilare nätverk för dina produkter i det smarta hemmet. Nu blir möjligheterna bättre med smarta rullgardiner.

Svenska företaget Omnia Blinds som tillverkar smarta rullgardiner har inlett ett samarbete med Coulisse och Eve och kommer i september att erbjuda sina produkter med stöd för Thread. Totalt kommer det att finnas möjlighet att välja mellan 170 olika tyger/textilier vilket innebär att du kan anpassa dessa på bra sätt i ditt hem.

Då det handlar om skräddarsydda varianter av smarta rullgardiner så innebär detta också att du kommer att kunna välja på längder mellan 62 cm och upp till 260 cm vilket är betydligt bredare än vad t ex Ikea erbjuder med Kadrilj och Fyrtur. Total längd på dessa är maximalt 285 cm vilket täcker in de flesta behov.

Enligt uppgift börjar priserna på USD 318 vilket är högre än för varianterna från Ikea men ha då i åtanke att det trots allt handlar om skräddarsydda rullgardiner efter din egen smak.

Motorn i rullgardinen drivs av ett uppladdningsbart batteri som laddas med en USB-C kabel och tar ca 6 tim att ladda fullt ut. Förväntad batteritid är ungefär 1 år men beror givetvis på hur många gånger per dag du kör din rullgardin upp och ner.

Protokollet som används är primärt Matter men Bluetooth finns också som backup om ditt Thread-nätverk inte når. Samarbetet med Coulisse och Eve innebär också stöd för Apple HomeKit.

Sugen på smarta rullgardiner med stöd för Thread och Apple HomeKit?

Källa: HomeKit News

1 gillning