Smarta larmet Minut tappar stöd för flertalet funktioner

Från sajten:
image

Svenska allt-i-ett larmet eller prylen Minut meddelar nu sina användare att man tar bort flera funktioner. Via ett mejl som skickades ut idag blir produkten plötsligt sämre.

Det smarta larmet Minut som såg dagens ljus 2014 via ett crowdfunding-projekt har rönt stor uppmärksamhet världen över. Med en mängd inbyggda smarta sensorer lockade man till sig backers från hela världen som sedan fick ta del av en kompetent enhet som kunde mycket men också missade en del. En funktion som utlovades men som aldrig nådde enheten var stöd för Apple HomeKit.

Minut

På senare år har produkten i sig levt vidare men då som en slags övervakningsenhet för personer som hyr ut via Airbnb och liknande uthyrningstjänster. De nyheter som presenterats under senare år fokuserar alla på fördelar med just uthyrning och i princip inget nytt för privatanvändare.

I ett mejl som skickades ut till befintliga användare idag framkommer att företaget nu väljer att ta bort stödet för ett antal funktioner i befintliga Minut. Detta motiveras med att man sett över vilka funktioner som inte används så mycket och således väljer att ta bort stödet för dessa. De funktioner där stöd nu försvinner för är:

  • Möjlighet att dela medlemmars hemma/borta-status
  • Automatiska alarm
  • Alarmpåminnelser
  • Stöd för Google Home och Amazon Alexa

Företaget kommer inte att ge stöd längre för dessa funktioner och skriver att de troligtvis kommer att ta bort dessa från apparna också.

Synpunkter kring detta och är du fortfarande en användare av Minut? Undertecknad sålde vidare mina två enheter för ett par år sedan vilket jag absolut inte ångrar idag…

Källa: Minut