Smarta hemmet kan komma att laddas trådlöst

Från sajten:
image

Tänk dig ett smart hem där du inte behöver ladda dina smarta prylar manuellt. Där laddningen hemma sker trådlöst för till exempel dina säkerhetskameror.

Franska företaget Archos planerar att släppa en säkerhetskamera som inte behöver ha några kablar. Laddningen av säkerhetskameran sker trådlöst via en teknik som kallas för Ossia Real Wirless Power. Det vore i ärlighetens namn väldigt skönt att slippa behöva ha koll på batteristatusen i, inte bara kameror utan i alla andra prylar som drivs av batteri i våra smarta hem.

Ossia visade upp teknologin på elektronikmässan CES 2022 och det handlar om en teknik där produkter som i normala fall kräver laddning nu kan slopa detta. Inga laddkablar, inga laddplattor – det bara fungerar vilket låter som en riktigt bra idé. Det hela bygger kring Cota, som är en laddningsteknologi utvecklad av Ossia och den kommer att börja användas i produkter från Archos senare i år. Utöver en säkerhetskamera ska även en luftkvalitetsmätare och en spårare för husdjur utrustas med tekniken.

Hintar om samarbete med ett stort möbelföretag i Skandinavien

Doug Stovall, CEO på Ossia säger dessutom att de har en partner på gång som är en stor möbeltillverkare i Skandinavien (inga namn) och som arbetar med att kommersialisera sitt Cota Power Table. Detta bord ska använda teknologi från Ossia för att kunna ladda mobiltelefoner trådlöst via ström från taket. Perfekt för konferensrum och kaféer där användarna då kan ladda utan kabel.

Detta är en teknologi som vi gärna ser implementeras i våra smarta hem eller hur?

Källa: Cnet

1 gillning