Smart vattenavstängning på gång från Aqara

Från sajten:
image

Intressant lösning för vattenavstängning i våra smarta hem verkar vara på gång från Aqara. Dessutom med stöd för Apple HomeKit!

En produktbild som dök upp på en virtuell elektronikmässa i Rumänien visar att kinesiska Aqara har en lösning på gång för vattenavstängning. Bilden visar upp en liknande lösning som den från Ikea, KNYCKLAN, men som ett färdigt kit för att erbjuda en helhetslösning. I detta kit ser det ut som att följande produkter ingår:

  • Aqara Hub M2
  • Aqara Water Leak Detector x 2
  • Aqara Smart Plug
  • …samt själva vattenavstängningsenheten

Som med allt annat från Aqara så är det högst troligt att denna också använder Zigbee 3.0 för kommunikation vilket innebär integrering mot andra smart hem-lösningar. Strömkontakten på bilden är av EU-typ så det bör vara en produkt som kan dyka upp här inom kort. Då produktbilden även visar upp logotypen för HomeKit så är detta ett välkommet tillskott för användare av denna plattform.

Vad tror ni om detta? Ett välkommet tillskott till det smarta hemmet i och med en integration mot HomeKit?

Intressant! Funderat på att installera en Grohe eller Vatett för att stänga av vattnet när larmet är aktiverat och/eller jag är bortrest men också för att upptäcka vattenläckor i ett tidigt stadium. Denna kan vara ett alternativ.

2 gillningar

Tvättar/ diskar du aldrig när du är hemifrån? :slight_smile:

Faktiskt inte, dock är det väl de där enstaka undantagen som kommer ställa till det lite :blush:

1 gillning

Har en ”dum” vattenavstängning av märke waterfuse. Där har jag en operatörspanel med on,off, timer off. Så kör man timern så är vattnet på i 2-4h beroende på vad man ställt in den på. Kanske går att automatisera i homekit?