Smart närvarosensor för dig som kör Xiaomis kinaserver

Från sajten:
image

Rörelsesensorer finns det gott om i våra smarta hem. De är dock inte alltid så smarta varför en närvarosensor kan vara mer funktionell.

Sensorer av olika slag är till stor hjälp i våra smarta hem för att trigga scener eller automatiseringar. Speciellt rörelsesensorer är perfekta för att tända belysningen när någon kommer in i ett rum. Å andra sidan så är det vad dessa gör och är det inställt att belysningen ska släckas efter, låt sig 10 minuter så sker detta oavsett om någon är kvar i rummet eller inte. Därför är närvarosensorer smartare då dessa håller koll på om det finns någon person kvar i rummet och släcker då inte belysningen. Xiaomi Linptech Human Presence Sensor ES1 är en sådan och den säljs dock bara på den kinesiska marknaden.

 

Å andra sidan så finns det en hel del användare av smarta hem som kör mot kinaservern för att mängden produkter är fler och många gånger roligare. Då kan denna vara något för dig och den använder Bluetooth Mesh (?) för uppkoppling och kan då fungera stabilare om du har en hubb som även fungerar som just blåtandshubb.

Xiaomi Linptech Human Presence Sensor ES1 har ett inbyggt magnetiskt fäste vilket gör att den kan vinklas i 45° samt roteras 360° för optimal placering och täckning. Den täcker upp en yta på 180° vid 3 meter, 140° vid 5 meter och 60° på 6 meters avstånd.

Måttet är 50 x 50 x 20, 6 millimeter och priset ligger på ungefär 330 svenska kronor exklusive frakt.

Källa: AliExpress